Societat 20/10/2019

Un mes més per a les propostes d'embelliment de la plaça de la Rotonda

Els professionals han demanat al comú d'Andorra la Vella poder disposar de més temps per fer les seves propostes

Agència Ana
2 min
Un acte a la plaça de la Rotonda. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl comú d’Andorra la Vella ha decidit prorrogar el termini d’un mes que havia estipulat inicialment per al concurs nacional d'idees per a la selecció d’un professional que dissenyés el projecte de remodelació i embelliment de la plaça de la Rotonda i el seus entorns. Inicialment s’havia previst un mes, un termini que s’esgotava el 23 d’octubre, i ara s’ha decidit que els professionals puguin lliurar les seves propostes fins al 22 de novembre. Tal com informen des del comú, aquesta decisió s’ha pres a petició del Col·legi d'Arquitectes que valorava com a molt just el temps que els havien donat per poder participar en aquest edicte.

Cal recordar que aquest concurs d’idees es posa en marxa perquè el comú té la voluntat de “recollir propostes per definir un model estratègic de desenvolupament urbanístic” de la zona de la plaça de la Rotonda. L'objectiu final és potenciar l’atractiu d’aquesta zona i, a més, que faci la funció d'un enllaç clar entre les dues parts de l’avinguda Meritxell que ara separa la Rotonda.

La convocatòria fixa cinc sectors que corresponen a fases d’execució en què els treballs es podrien desenvolupar en funció de la disponibilitat pressupostària del comú. Així, un és la plaça de la Rotonda en si; el segon se centra en el passeig del riu entre la Dama de Gel i la plaça; un tercer, seria el sobrevol del riu en el tram de la plaça de la Rotonda i el pont de Prat de la Creu i opcionalment la llera del riu; un quart inclou el passeig del riu des de la plaça de la Rotonda fins al pont del Prat de la Creu i el darrer sector és el que actuaria sobre el sobrevol del riu en el tram entre la plaça de la Rotonda i el pont de Prat de la Creu, i opcionalment la llera del riu.

El concurs fixa tres premis de 10.000, 8.000 euros i 5.000 euros per a les tres millors propostes.

stats