Societat 09/11/2018

Ser el més ràpid amb una safata i un got ple de cervesa

Una seixantena de participants a la tercera edició de la Cursa de cambrers, esdeveniment que serveix per reivindicar la professió

2 min
Un moment de la cursa de cambrers, celebrada aquest divendres al matí a l'Andorra Congrés Centre d'Ordino. / C. G. (ANA)

Ser cambrer "no és una feina fàcil". Requereix d'"equilibri, rapidesa, agilitat i concentració", ha definit la directora de l'Escola Internacional en Administració Hotelera i Turística Vatel, Roser Daban. I per reivindicar la professió, fa ja tres anys que s'organitza a Ordino una cursa de cambrers, oberta als professionals -i no professionals- de tot el país. És, a més, l'avantsala de la Mostra Gastronòmica d'Andorra, que té lloc aquest diumenge. A la cursa hi han participat una seixantena de persones, una xifra força més alta que l'any passat. Bona part eren alumnes de la formació d'hostaleria del Lycée Compte de Foix.

Els participants presents aquest divendres al matí a l'Andorra Congrés Centre d'Ordino havien de superar diversos obstacles i proves, com fer una ziga-zaga per cons o caminar en línia estrictament recta aixecant els peus. I ho havien de fer amb una safata a la mà, carregada amb un got ple de cervesa. El prioritari, ha explicat Daban, era fer tot el circuit sense que caigués ni una gota de líquid. A partir d'aquí, s'ha valorat als més ràpids en aconseguir-ho.

Els guanyadors, després de superar diverses rondes, han estat José Juan Constantino, Nicolás Chapo i Alejandro Gobbi, primer, segon i tercer respectivament. Constantino és alumne del Lycée, mentre que Chapo i Gobbi són professionals del sector. S'han endut 400, 150 i 50 euros, així com entrades al Centre Esportiu d'Ordino.

Eric Gardes, un dels participants i alumne del Lyrée, ha exposat que el més important és "tenir equilibri i posicionar bé la safata". El fet de ser un got de plàstic ho fa més complicat, perquè pesa menys que el de vidre.

Els alumnes de Vatel són els encarregats d'organitzar la cursa i definir el circuit. Aquest any "s'ha millorat" i s'ha fet algun canvi, ha explicat Carla Nofre. A mesura que els concursants van passant de nivell, els circuits es compliquen, ha afegit.

stats