Societat 22/10/2019

Mesures de vigilància preventiva a la zona de la Portalada mentre duri l’episodi de pluges

L’executiu ha acordat destinar efectius dels bombers i la policia per controlar el pas dels vehicles

Agència Ana
1 min
El tram de carretera afectat. / ARXIU

Andorra la VellaEl ministeri d’Interior ha decidit reforçar preventivament la vigilància a la zona de la Portalada, a la CG1, on ara fa uns mesos hi va haver una esllavissada a l’altura del centre comercial Punt de Trobada. A causa de la previsió de pluges intenses durant les pròximes hores, el ministre de la cartera d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, en contacte amb Ordenament Territorial i els tècnics i geòlegs que fan el seguiment de la zona, ha decidit implementar algunes mesures de control complementàries mentre duri l’episodi de pluges.

L’avís taronja del Servei Meteorològic fa referència a fortes precipitacions durant aquest dimarts i dimecres, en especial durant la matinada de dimarts a dimecres. Aquesta pluja podria accelerar els moviments de purga natural a la Portalada. Tot i que aquestes petites esllavissades no arribaran a la carretera gràcies als elements de protecció instal·lats a la zona, l’executiu ha acordat destinar-hi efectius dels bombers i la policia per controlar el pas dels vehicles. Aquestes mesures se sumen als controls rutinaris que tècnics i geòlegs fan per tal de monitorar els moviments rocosos de la muntanya.

Les accions preventives també inclouen que l’aparcament de davant del Punt de Trobada no es pugui utilitzar mentre duri l’episodi i així ja s’ha notificat a la propietat. No obstant això, el centre comercial pot obrir amb tota normalitat utilitzant la zona d’aparcament interior. El protocol de vigilància preventiva no té cap afectació a la circulació, pel que tota mena de vehicles poden seguir utilitzant la CG1 amb normalitat.

stats