Societat 18/01/2019

Meteoròlegs europeus visiten Vallnord-Pal Arinsal aquest cap de setmana

L’objectiu és promocionar el país, l’estació i les condicions meteorològiques d’Andorra

Ara Andorra
1 min
El telecabina de Pal.

La MassanaL’estació de la Massana ja està donant com a habitual la trobada entre meteoròlegs. Aquest cop, Vallnord-Pal Arinsal reuneix des d'aquest divendres a dones i homes del temps procedents d’Andorra, Espanya, França, Polònia i Bèlgica amb l’objectiu de donar a conèixer de forma més exclusiva les condicions meteorològiques del país, les repercussions del temps en el turisme i, sobretot, aprendre sobre el clima andorrà. Per aquest esdeveniment, Vallnord-Pal Arinsal acollirà representants de la meteorologia de La Sexta, TV3, Canal 9, BFMTV, Nowa TV, Betevé, Flaix FM i Rac1.

La novetat d’aquesta tercera edició és la realització d’una xerrada amb Laura Trapero, investigadora del CENMA-IEA, que donarà a conèixer l’estat del present i del futur del clima d’Andorra, però sobretot emfatitzar sobre episodis hivernals on es podran parlar de casos reals ocorreguts al país.

85% de les instal·lacions obertes

Durant aquest cap de setmana, l’estació obrirà un total de 81% de pistes, és a dir, 34 pistes de 49 i un total de 93% de remuntadors. La previsió de nevades d'aquest divendres determinaran l’obertura de més instal·lacions. Pel que fa als gruixos de neu, l’estació ofereix 50 cm de neu a cota alta i 30 cm a cota baixa i les temperatures baixaran i rondaran les mínimes de 5 graus sota zero i màximes d'1 grau negatiu.

stats