Societat 10/01/2019

El metro andorrà de l'alcalde de Porta

Marius Hugon vol que el seu somni d'unir la població de l'Alta Cerdanya i el Pas de la Casa amb un tren soterrani es converteixi en realitat

Ara Andorra
1 min
Entrada a la població de Porta. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl projecte d'enllaçar Porta amb el Pas de la Casa amb un metro és el somni d'un home: Marius Hugon, l'alcalde de la població de l'Alta Cerdanya. Hugon fa esment a uns estudis de l'any 2009 que li van presentar poc després de ser escollit alcalde l'any 2014. N'ha parlat amb l'ambaixadora francesa a Andorra, Jocelyne Caballero, i la intenció de les cambres de comerç d'Andorra i de Perpinyà de fer arribar el tren al Principat l'han esperonat. Sobretot, la voluntat de l'entitat andorrana de desenclavar el país tot millorant les comunicacions com ha expressat en repetides ocasions el seu president Miquel Armengol.

Hugon invoca a l'ecologia (perquè hi hauria menys cotxes) i als beneficis econòmics tant per Porta com per l'estació d'esquí de Portè i Pimorent. Explica al diari de Perpinyà L'Indépendant que "si el projecte tira endavant es trobarà finançament". Una afirmació agosarada si es té en compte, per exemple, que l'SNCF, l'empresa que gestiona els ferrocarrils francesos fa anys que no inverteix en el tram entre Acs-dels-Tèrmes i la Tor de Carol i que el cost del metro fins al Pas de la Casa estaria al voltant dels 150 milions d'euros.

Des de la Cambra de Comerç, en un comunicat emès aquest dimecres, no es descarta cap projecte.

stats