Societat 04/09/2017

El Govern i el SAAS treballen sota un "bon ambient" el nou servei d'oncologia

Comencen les reunions de la taula de treball, que ha de definir el plec de bases per a la licitació del concurs

Ana
2 min
Primera reunió de la taula de treball del servei d'oncologia. / M.T. (ANA)

Andorra la VellaEl servei integral d'oncologia, que ha de millorar l'atenció als pacients amb càncer del país, ja és una mica més a prop. Només una mica, tenint en compte que el que ha tingut lloc aquest dilluns al matí és la primera reunió de la taula de treball per a la licitació del servei. Però encara se n'hauran de fer força més per definir quins seran els criteris del plec de bases del concurs, ha explicat el secretari d'Estat de Salut, Joan Antoni León. León no ha volgut parlar de terminis de licitació del concurs, ni de quan podria ser una realitat aquest servei. Caldrà abans, "tenir dades" (en falten moltes, ha reconegut) sobre la situació del país, "tenir una foto" de les necessitats en oncologia. "En funció de com avancin les reunions, tindrem una data aproximada de finalització", ha afegit.

Així, en el que treballa la taula de treball és en recollir dades i inquietuds per saber quines són les necessitats del país i dels pacients. D'aquí en sortiran les conclusions sobre quin servei exactament s'ha de contractar, si s'ha d'externalitzar del tot i què s'ha de seguir fent fora del país (sobretot pel que fa a la quimioteràpia i la radioteràpia). A partir d'aquí serà quan es podrà convocar el concurs, que León ha assegurat que no es destina únicament a l'Institut Baselga, que és qui de moment ha mostrat més interès. El secretari d'Estat ha reconegut que s'havia negociat amb ells però que ara l'important és centrar-se en el plec de bases, el qual s'adjudicarà a qui "faci l'oferta més avantatjosa".

A la taula de treball hi participa el ministeri de Salut, el d'Economia, la Iniciativa Actua, el SAAS i la CASS. León ha negat possibles discrepàncies entre el ministeri i el SAAS relacionades amb si realment és necessari externalitzar el servei d'oncologia, així com les lligades amb qui ha de ser el que lideri la reforma sanitària. Ha assegurat que a les taules hi ha "bona predisposició" i "bon ambient de treball".

stats