Societat 21/02/2019

Salut, a favor d’allargar la baixa de maternitat del grup de dones afectades

El consell d'administració de la CASS decidirà el pròxim dimarts si accepta o no la demanda

T. Navarro
2 min
Entrada a l'edifici que acull el ministeri de Salut. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl grup de mares que demana beneficiar-se de la nova baixa de maternitat continua reunint-se amb autoritats per aconseguir el seu objectiu. Aquest dijous, una quinzena d'elles ha mantingut una trobada amb el ministre de Salut en funcions, Carles Álvarez, per exposar-li les seves demandes. Álvarez els ha informat que "el Govern ha pres una decisió uniforme al respecte", ha explicat una de les integrants del grup, Meritxell Cuyàs, en declaracions a l'ANA.

De la reunió han sortit contentes perquè per al ministre és "una demanda lícita a la qual farien costat", ha declarat Cuyàs. Així mateix, Álvarez els ha anunciat que, a l'espera del que facin la resta de membres, els representants del Govern que pertanyen al consell d'administració de la CASS votarien a favor de la seva demanda en el pròxim dimarts 26 de febrer, quan decideixen si accepten o no la demanda de les dones. La cita amb Álvarez arriba després que les mares s’haguessin reunit amb el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que va entendre la demanda però no els podia donar una resposta perquè encara no havia tingut temps d’estudiar el cas per trobar una fórmula.

Una seixantena de dones, que van parir entre el mes d'octubre i finals de gener, ja s'han sumat a la iniciativa, encara que de manera activa només participen una cinquantena perquè a algunes ja se'ls hi ha acabat el període de baixa i no poden reclamar que se'ls allargui. En un escrit enviat a la premsa el dilluns passat, demanen que se'ls apliqui les quatre setmanes complementàries per evitar "el contagi de malalties que són potencialment més greus com més petit és el nadó", reduint les despeses en matèria de salut pública, a la vegada que ho veuen com "una inversió en els vincles familiars i en la salut mental dels infants i futurs adults".

stats