Societat 10/04/2021

Rossell i Suñé donen exemple i es vacunen amb AstraZeneca

Són ja diversos polítics els que s'han sotmès a la primera dosi contra la Covid-19

ANA
2 min
La vacunació del minsitre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.

Andorra la VellaEl ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i la síndica general, Roser Suñé, s'han injectat la primera dosi del vaccí d'AstraZeneca contra la Covid-19. Ho han fet al centre únic de vacunació, a l'antiga Plaça de Braus d’Andorra la Vella, per on cada dia passen un miler de persones per sotmetre's al mateix procediment, en la que és la tercera fase del procés de vacunació. Mentre Rossell ho ha fet al matí, Suñé ha hagut d'esperar a la tarda.

El ministre estava citat a les 11.55 hores, però ha arribat amb 10 minuts d'antel·lació amb el seu vehicle propi i ha aparcat en el mateix recinte, que manté les barreres obertes per a tots aquells que volen arribar en cotxe al centre de vacunació. Rossell ja duia omplert el document que s'ha de presentar prèviament a la vacuna sobre els antecedents mèdics (tot i que també es pot obtenir allà mateix) i després de fer la cua pertinent, una infermera li ha posat la vacuna en qüestió de segons. La injecció ha estat vist i no vist, indolora i sense incidents. Tal com estableix el protocol, Rossell s'ha esperat 15 minuts a la zona de control, habilitada per poder reaccionar ràpid a qualsevol reacció adversa, i ha marxat tan tranquil com havia arribat.

"Jo vaig passar, malauradament, la Covid al març de l'any passat i tenia moltes ganes de col·locar-me la primera dosis", ha exclamat Rosell. El ministre ha expressat sentir-se "content" d'haver-se vacunat sense haver notat "res", tot i que ha admès que prendria paracetamol quan arribés a casa. Per última ha animat la gent a vacunar-se per "tornar a la normalitat el més aviat possible".

Per la seva banda, Suñé ha arribat també molt puntual a la seva cita i, curiosament, s'ha vacunat a la mateixa secció que el ministre, però amb un infermer. A la sortida, la síndica general ha expressat la seva satisfacció d'estar vacunada i ha recalcat que "hauria acceptat qualsevol de les fórmules de vacunes". Ha recalcat que entèn que hi hagi gent amb "reticències" per la rapidesa en la que s'ha desenvolupat la vacuna, però ha assegurat que "és un acte de responsabilitat vacunar-nos, sobretot aquells que tenim a la família persones grans, ja que nosaltres podem arribar a contagiar-los si no ens protegim també".

La síndica general rebent la vacuna
stats