Societat 01/12/2022

Mobilització sindical pel 8 de desembre

La Unió Sindical d'Andorra ha enviat la proposta de manifestació al ministeri d'Interior i Justícia

ARA Andorra
1 min
Una manifestació de l'USDA

Andorra la VellaGabriel Ubach, el secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), ha confirmat que hi haurà mobilitzacions com a resposta a les mesures salarials adoptades per Govern. Consideren que les pujades de salaris han de ser més altes. Cal recordar que els sindicats demanaven augmentar un 5% el salari durant els quatre pròxims anys. En total un 20% acumulat per al 2026. Segons un document que els sindicats han enviat al ministeri d'Interior i Justícia, la manifestació tindrà lloc el 8 de desembre, pel pont de la Puríssima. La manifestació començarà a la plaça del Roc Blanc d'Escaldes i acabarà fins a la plaça Guillemó de la capital. L'horari de la mobilització serà de 19 h a 21 h.

Precisament aquest dimarts, van comparèixer a roda de premsa, després de la reunió del Consell Econòmic i Social, Xavier Espot, Jordi Gallardo i Víctor Filloy per exposar les noves decisions referents al combat contra la pèrdua de poder adquisitiu de la ciutadania.

Quant als sous, Govern va anunciar que es confirmava la proposta anunciada per Eric Jover el dimecres de la setmana passada: la baixada de 0,5 punts percentuals per cada 200 euros de sou. Per exemple, les persones que cobren des de 1.200 euros als 1.400, tindrien un augment del 7%. Les persones que cobren dels 1.400 als 1.600, tindrien un augment del 6,5%, i així successivament.

Segons Ubach, es manifestaran perquè “la situació és lo suficientment greu com per prendre aquestes decisions”. Tanmateix, acusa Govern de donar l’esquena a la classe mitjana andorrana i a la classe treballadora. “Nosaltres farem una crida a tothom i esperem que tothom ens faci costat”.

stats