Els mòbils que es quedaran sense WhatsApp

L'empresa, propietat de Facebook, ha revelat noves dates límit

La plataforma de missatgeria instantània WhatsApp ha anunciat que el seu servei deixarà de funcionar per a telèfons amb sistema operatiu Android 2.3.7 i iPhones amb iOS 7 a partir del 2 de febrer de l'any que ve. En una actualització a la secció de preguntes freqüents del seu bloc, l'empresa, propietat de Facebook, va revelar les noves dates límit, que només afectaran els que no s'hagin comprat un telèfon nou o no hagin actualitzat el seu sistema operatiu en més de sis anys.

En aquestes versions dels sistemes operatius per a mòbils de Google i Apple ja no és possible en l'actualitat crear comptes nous de WhatsApp ni tornar a verificar comptes ja existents, però sí que permeten als que ja tenen l'aplicació instal·lada seguir usant-la amb normalitat. D'altra banda, també es va indicar que a partir del 31 de desembre d'aquest any, WhatsApp no podrà usar-se en cap dispositiu que utilitzi un sistema operatiu Windows Phone.

Així mateix, els desenvolupadors han apuntat que "és possible" que l'aplicació deixi d'estar disponible a la botiga virtual 'Microsoft Store' a partir l'1 de juliol de 2019, és a dir, la setmana vinent. Aquest canvi tindrà previsiblement un impacte encara menor que la fi del servei per a les versions antigues d'Android i iOS, ja que el nombre de dispositius que utilitzen sistemes operatius de Windows és molt reduït, rondant el 0,24% dels usuaris.

Aquest 0,24%, a més, inclou totes les versions de sistemes operatius de Windows per a mòbils, de manera que el nombre d'usuaris actuals de Windows Phone és insignificant. En la seva entrada al bloc oficial, la subsidiària de Facebook va recomanar específicament servir aquestes versions de sistemes operatius amb la seva aplicació: Android 4.0.3 o posterior, iOS 8 o posterior i determinats models de telèfons que usin KaiOS 2.5.1 o posterior, incloent-hi el JioPhone i JioPhone 2.