Societat 13/11/2023

Montaner acorda per 50.000 euros l'estudi d'impacte a un gabinet de Brussel·les

Andorra Endavant signat un pressupost màxim de 50.000 euros per a aquest estudi amb un termini de tres mesos

Joel Picón
2 min
Imatge de Carine Montaner

Andorra la VellaEl grup parlamentari Andorra Endavant ha seleccionat el prestigiós gabinet Gide de Brussel·les per dur a terme un estudi d’impacte de l’Acord d’Associació d’Andorra amb la Unió Europea. Aquest estudi se centrarà en les particularitats d’Andorra i es preveu que Gide presenti les seves conclusions durant el primer trimestre de 2024 en un acte formal obert a la ciutadania, organitzat pel grup parlamentari Andorra Endavant. Aquest acte serà retransmès en paral·lel al canal de YouTube de la formació, permetent que els ciutadans puguin formular preguntes sobre l’estudi i les seves conclusions.

És important destacar que Gide ja va realitzar un estudi d’impacte similar per a Mònaco, amb un cost de 130.000 euros, que va tenir un paper rellevant en la suspensió de les negociacions entre Mònaco i la Unió Europea.

L’objectiu principal d’aquest estudi d’impacte és entendre les implicacions generals de l’Acord d’Associació d’Andorra amb la UE, tant en l’àmbit econòmic, polític com social. És crucial que els responsables polítics comptin amb informació precisa i completa per prendre decisions ben fonamentades.

Andorra Endavant busca assegurar-se que no hi hagi cap sorpresa desagradable després de la signatura del futur Acord amb la Unió Europea, que és prevista i desitjada pel Govern d’Andorra. La petita nació andorrana, conscients de la seva fragilitat, no pot permetre’s les conseqüències no previstes de l’aplicació de directives europees que podrien posar en risc la seva estabilitat i economia.

Andorra Endavant ha negociat i signat un pressupost màxim de 50.000 euros per a aquest estudi, amb un termini de tres mesos com a màxim per lliurar els resultats, tenint en compte l’acceleració de les negociacions entre Andorra i la UE. Tot i que altres grups parlamentaris no veien inicialment la necessitat d’aquest estudi, Andorra Endavant ha decidit finançar-lo amb els seus pròpis fons parlamentaris, prioritzant aquesta acció en el seu pressupost de 2024.

En resum, mitjançant aquest estudi d’impacte finançat amb els seus pròpis fons parlamentaris, Montaner reafirma el seu compromís amb els ciutadans i la seva voluntat de compartir informació basada en fets i responsabilitat. L’objectiu és prevenir qualsevol impacte negatiu en l’economia i la seva estabilitat política i social, ja que Andorra, com a petit país fràgil, no pot permetre’s prendre riscos irresponsables en aquest futur Acord d’Associació amb la Unió Europea.

stats