Societat 09/01/2024

Montaner espera que l'acusació contra Grifols aturi el projecte a Ordino

Montaner ha manifestat la seva desconfiança davant els passius de moltes empreses del sector farmacèutic

Joel Picón
1 min
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.

Andorra la VellaLa presidenta del grup parlamentari Andorra Endavant, Carine Montaner, ha emès declaracions en resposta a les acusacions de Gotham City Research contra Grifols. L’informe acusa Grifols de manipular els seus comptes i amagar part del seu deute, suggerint un apalancament sis vegades major del comunicat. Montaner expressa que quan el govern va anunciar la instal·lació de Grifols a Andorra, va expressar la seva preocupació no només pel seu estat financer sinó també per qüestions ètiques, especialment pel seu paper en el comerç de la sang als Estats Units.

A més, Gotham City Research assenyala que Grifols hauria consolidat en els seus comptes la compra de dues companyies, BLP Plasma i Haema, ocultant així el seu endeutament, l'estudi també posa en dubte el govern corporatiu de Grifols i la independència de l’actual CEO, Thomas Glanzmann.

Montaner ha manifestat la seva desconfiança davant els passius de moltes empreses del sector farmacèutic i els escàndols que les han envoltat. Amb un to crític, ha assenyalat que no la sorprèn res en aquest context. Ha subratllat que les empreses farmacèutiques no són organitzacions no governamentals (ONG), sinó que tenen com a objectiu la màxima obtenció de beneficis.

Des de l'òptica d'Andorra Endavant, Montaner ha expressat la seva interrogació sobre els motius pels quals empreses com Grifols podrien venir al país sense buscar la maximització dels beneficis. Les seves declaracions posen de manifest la importància de vetllar per la transparència i ètica en les relacions comercials, especialment amb empreses que exerceixen una influència significativa en el sector de la salut.

stats