Societat 05/01/2020

Mor Antoni Morell als 78 anys

L'escriptor andorrà ha perdut la vida aquest matí a Andorra la Vella

Ara Andorra
1 min
L'escriptor Antoni Morell i el cònsol major de la Massana, David Baró, duramt la signatura del conveni / Comú de la Massana

Andorra la VellaL'escriptor Antoni Morell ha perdut la vida aquest diumenge als 78 anys a Andorra la Vella. Tot apunta que l'intel·lectual andorrà no hauria superat una insuficiència cardíaca, per la qual cosa els serveis sanitaris no han pogut fer res per a salvar-li la vida.

Morell, que a banda de ser escriptor també va exercir com a advocat, professor i polític, va treballar com a assessor pedagògic de Consell General; com a secretari de la Sindicatura General d'Andorra, i també fou secretari general del primer executiu andorrà (1981-1984). A més, va exercir com a ambaixador del Principat al Vaticà i va col·laborar amb nombroses publicacions periòdiques del país, la darrera aquest diumenge.

Les reaccions a les xarxes socials no s'han fet esperar, i ja són nombrosos els missatges que diferents personalitats i administracions d'Andorra han adreçat tant a l'escriptor com a la família.

Un dels missatges més especials és el que va adreçar aquest diumenge el cap de Govern, Xavier Espot, en declaracions per a RTVA. "És un dia trist per al nostre país, i particularment per a la política i cultura d'Andorra perquè ens ha deixat una persona il·lustrada i una persona compromesa amb el seu país. En definitiva, un bon andorrà", va declarar el cap de Govern. Per la seva banda, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va destacar la seva "manera de fer conèixer Andorra" i la seva lluita per fer valdre "la identitat andorrana".

stats