Societat 16/02/2020

Mor Joan Armengol, cònsol major d'Andorra la Vella els anys 1970 i 1971

Va presidir les primeres eleccions amb dret a vot de les dones

Agència Ana
1 min
Joan Armengol, presidint la taula en les eleccions en què les dones van votar per primer cop. / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Andorra la VellaJoan Armengol Pal, qui va ser cònsol major d’Andorra entre els anys 1970 i 1971, ha mort aquest cap de setmana a l'edat de 97 anys. Així ho informa el comú d’Andorra la Vella, recordant que Armengol va presidir les primeres eleccions amb dret a vot de les dones, el 14 de desembre de 1971. A més, el seu mandat, amb Pere Moles Aristot de cònsol menor, va estar marcat per temes vinculats directament al creixement demogràfic.

Així, tal com consta en la biografia publicada a la pàgina web del comú d'Andorra la Vella, les problemàtiques derivades de l'augment demogràfic van centrar el mandat d'Armengol. El desplegament del sistema de clavegueres i la regulació del consum d'aigua potable van ser algunes de les qüestions a què va haver de fer front durant els anys que va estar al capdavant de la parròquia d'Andorra (va ser cònsol major abans de la segregació d'Escaldes-Engordany). A més, l'increment progressiu del turisme va obligar a potenciar la regulació de la circulació. Durant el seu mandat, també es va tractar la necessitat d'ampliar la capacitat del cementiri i es van iniciar les gestions per a la futura construcció de la carretera de l'Obac, que aleshores anomenaven avinguda de l'Obac.

El comú d'Andorra la Vella ha mostrat les mostres de condol a través de les xarxes i també ha informat que el funeral se celebrarà aquest dilluns a les quatre de la tarda a l'església de Sant Esteve.

stats