Societat 22/11/2018

Els Mossos investiguen una estafa mundial en compres en línia pel Black Friday

El frau també afecta a Andorra

Efe
1 min
Un cartell anuncia el "Black Friday", en una botiga de Niça. / EFE

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació després de detectar que des d'un servidor de Turquia s'estaven llançant campanyes publicitàries fraudulentes de grans marques comercials de roba, complements i electrònica, que oferien grans descomptes pel Black Friday.

Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, el servidor de Turquia ha publicat una gran quantitat de web falses que imiten l'aparença de les pàgines oficials de grans marques i ofereixen descomptes de fins a un 90% en certs productes, que mai arribaran al consumidor.

També els autors del frau són acusats d'utilitzar les dades bancàries dels clients estafats per poder fer compres, contractes i d'altres activitats bancàries.

La campanya, que no afecta només Catalunya sinó que es produeix a escala mundial, serà investigada de manera coordinada pels Mossos i l'Organització Internacional de Policia Criminal (Interpol).

En el comunicat, la policia catalana ha aconsellat als ciutadans contrastar els descomptes exagerats amb les pàgines oficials de les marques i desconfiar dels web que continguin dominis estranys.

stats