Societat 01/11/2019

La mostra de productes agrícoles i artesans d’Andorra arriba a la 8a edició

Fins a 5 productors del país tindran estand al centre Illa Carlemany des d'aquest divendres i durant tot el cap de setmana

A.s.
2 min
La mostra de productes agrícoles i artesans d’Andorra arriba a la 8a edició

Escaldes-Engordany"L'objectiu és fer valdre els productes que es produeixen a Andorra" ha indicat Josep Maria Casals, director del Departament d'Agricultura del Govern, durant la inauguració de la 8a mostra de productes agrícoles i artesans d'Andorra al centre Illa Carlemany. Enguany els 5 productors que disposen d'estand són Cervesa Alpha, Casa Gendret, Can Sona, Pocions Lluna Nova i Xocland.

La primera edició de la fira es va celebrar el 2014, i el 2017 i 2018 la Mostra es va duplicar amb edicions a la primavera i a la tardor. Casals ha explicat que des del Govern s'intenta acompanyar els productors a ser presents allà on volen estar i ha esmentat la recent Fira de Sant Ermengol a la Seu d'Urgell, on enguany van ser-hi per primer cop, o pròxims esdeveniments on també hi seran presents com l'Andorra Shopping Festival o els mercadets de Nadal.

En total, la marca registrada de productes agrícoles i artesans d'Andorra consta de 27 de productors, ha explicat Casals qui ha insistit en el fet que ja "comença a ser una varietat ampla de productes, tots ells amb la voluntat de fer-los d'una forma artesanal i respectant la matèria primera". Així i tot, ha indicat que hi ha un gran marge de creixement encara. En aquesta línia ha confirmat que s'està començant a treballar en un marc de regulació més concret, en el desplegament de la Llei dels productes agraris i productes alimentaris sotmesos a règims de qualitat. "Aquesta regulació permetrà acompanyar aquests productors per assolir uns estàndards i facilitar-los poder participar en esdeveniments fora d'Andorra".

La mostra ha donat el tret de sortida aquest divendres al matí i es podrà visitar fins a les 21.30 hores. Pel que fa al cap de setmana, obrirà les portes a les 11 hores i conclourà a les 21.30 hores el dissabte i a les 14 hores el diumenge. Casals ha assegurat que el fet que caigui en pont hauria d'afavorir, però ha confirmat que el retorn que tenen de les anteriors edicions és bo, ja que els productors volen repetir perquè és una manera de "traure profit el seu producte i de fer vendes". Així ho han expressat alguns dels productors presents com per exemple Antoni Medina de Cervesa Alpha que ha participat en les vuit edicions i considera molt positiva l'experiència o Esther Suils de Xocland, qui assegura que la mostra de l'any passat li va servir per donar-se visibilitat perquè feia molt poc temps que havia començat.

Entre els productes de la mostra es pot trobar les cerveses Alpha, que ofereixen fins a 7 tipus de cervesa diferent, una per cada parròquia "amb un tipus de sabor i aroma diferent", ha indicat Medina o les xocolates de Xocland, la primera fàbrica de xocolata d'Andorra que treballa amb cacau de Veneçuela i Nicaragua. A banda, també s'hi pot trobar les confitures i gelees artesanes sense additius de Casa Gendret, els productes agrícoles sense pesticides ni antibiòtics de Can Sona o els cosmètics de Pocions de Lluna Nova, elaborats a base de plantes de les muntanyes d'Andorra. A més, a l'entrada del centre comercial també hi ha el 'food truck' de Lluís Dejuan amb altres productes de marques no tenen parada.

stats