Societat 02/08/2019

El motorista Josep Garcia no sabia que estava prohibit circular pel pic Negre

Demana disculpes a "totes les persones i entitats andorranes que s'hagin sentit ofeses i als que hagi molestat la meva actitut"

Ara Andorra
1 min
El pilot d'Enduro Josep Garcia durant una competició. /@JOSEPGARCIA26

Andorra la VellaEl motorista d'enduro Josep Garcia està "molt penedit" i li sap "molt greu" la polèmica que ha generat el vídeo on apareixia ell circulant pel pic Negre, part de la vall del Madriu-Perafita-Claror i Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. En un escrit que ha fet arribar a l'ARA Andorra, lamenta el ressò que ha causat que es publiqués la gesta en mitjans de comunicació del Principat i demana "les meves sinceres disculpes" a "totes les persones i entitats andorranes que s'hagin sentit ofeses i als que hagi molestat la meva actitut". Garcia afirma que "no sabia que era una zona protegida" i, del contrari "no hauria accedit i menys penjat un vídeo". El pilot de 22 anys, que en aquests moments està competint a Romania, es considera "un amant de la natura i la respecto" i assegura que "he comès un error que no es tornarà a repetir de ben segur".

Per la seva part, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha comentat que "no cal criminalizar tots els motoristes del país perquè una persona hagi fet el que ha fet". Marsol dubta "que sabés que estava prohibit, tot i que "amb això no l’exculpo de la culpa que pugui tenir, però res més". Marsol ha fet les declaracions després de l’acte inaugural de la festa major d’Andorra la Vella que se celebrarà fins dilluns.

stats