Societat 09/05/2015

El Museu de la Moto agafa empenta

Va superar el 2014 els 6.800 visitants i no deixa de rebre noves incorporacions

Ana
2 min
Museu de la Moto de Canillo / ANA

CanilloEl Museu de la Moto continua augmentant el seu nombre de visitants des que obrís les seves portes com a Museu de les 2 Rodes el 2007 i el desembre del 2010 apostés per donar un nou impuls a la seva gestió i difusió, tant des del punt de vista de la senyalística al voltant de l'església de Sant Joan de Caselles, com a les xarxes socials. L'any passat es van registrar 6.835 visitants i l'objectiu el 2015 és augmentar la xifra, per a la qual cosa el mes d'agost serà clau -donat l'habitual alt nombre de visitants en aquest mes d'estiu. A més, s'ha millorat la col·lecció, a la qual s'han incorporat recentment nous exemplars, amb l'objectiu de fer encara més interessant l'oferta.

El responsable de Patrimoni Cultural de Canillo, Domènec Bascompte, ha explicat a l'ANA que les procedències dels visitants del Museu de la Moto són molt diverses: bàsicament turistes de Catalunya i Espanya, però també de França, i, fins i tot, de països de Sud-amèrica i d'Austràlia. Amb tot, el 2014 es va arribar a la xifra de 6.835 visitants i és possible, que si segueix la progressió, enguany se'n superin els 7.000.

Com ha recordat Bascompte, el mes en què més s'incrementen les visites és l'agost -de fet, l'any passat es va batre el rècord amb més de 2.000 visitants. No obstant això, el que més positivament valoren els responsables del museu és que "la gent queda molt contenta, vénen recomanats per algú altre i tot això és difusió", ha explicat Bascompte, que ha recordat que "el museu és relativament recent".

El responsable de Patromoni Cultural també ha assegurat que estan "molt contents" amb les noves incorporacions, com dues Ducati 900 i 1000, una Honda Dax, o una Suzuki VanVan, que "formen part de tota una generació". Aviat hi haurà altres novetats interessants, però mentrestant, des del museu asseguren que les motocicletes que més èxit tenen són les més antigues, de vapor -que són de les poques que es poden visitar al món- i que deixen "molt satisfets" als aficionats que més entenen de l'univers del motor.

A part d'això el museu també rep moltes visites 'moteres', com les de l'Escuderia d'Amics Drac Moto, les de l'organitzador d'esdeveniments del món del motor, com la Volta als Pirineus, Roman Arrizabalaga, i les de l'Associació Andorrana de Vehicles Antics -que s'aplegarà al museu al juliol. Les trobades arriben a aplegar 100 o 200 persones al museu.

stats