Societat 04/09/2019

La musicoteràpia, la informàtica i el tenis taula, les novetats per al nou curs de la Llar de Lòria

Barbero destaca el bon funcionament del projecte Radars, del que no se'n desprèn cap incidència

Agència Ana
2 min
Un moment de la presentació de les activitats per al nou curs 2019-2020 de la Llar de Lòria. / M. P. (ANA)

Sant Julià de LòriaDesprés que hagi finalitzat l'estiu i les vacances, els padrins i les padrines de la Llar de Lòria ja estan preparats per iniciar un nou curs d'activitats. Aquest dimecres a la tarda, els monitors que imparteixen les diferents classes a la gent gran, han exposat les novetats que s'introduiran enguany, entre les quals destaca la musicoteràpia, els cursos d'informàtica i xarxes socials i l'activitat del tenis taula. El nou curs començarà a partir del pròxim 10 d'octubre i s'estendrà fins a finals de juny, i l'objectiu del comú és assolir la mateixa xifra de participants que va registrar el darrer curs, en el qual van participar més de 250 usuaris.

La consellera de Social del comú, Paqui Barbero, que ha estat l'encarregada de presidir la presentació de les activitats per al curs 2019-2020, ha confirmat que el ioga és un dels tallers que continua tenint més èxit entre els padrins, ja que "els grups els tenim sempre completament plens els dos dies" que es duu a terme l'activitat, així com les sessions esportives i els tallers de memòria. Pel que fa a les novetats, Barbero ha exposat que són els mateixos usuaris qui les plantegen al centre, ja que "quan acabem les activitats al mes de juny els hi fem una enquesta i recollim tot el que els hi agrada". Així, ha informat que després d'haver introduït el 2018 diferents cursos de català, enguany "ens demanaven fer un curs d'iniciació" per totes aquelles persones que volen formar-se més en llengua catalana i desfer-se de "la vergonya" que els hi suposa parlar en català en públic. Quant a l'activitat del tenis taula, s'estudiarà poder arribar a fer en un futur una lliga i competicions interparroquials.

Pel que fa a les principals activitats (ioga, memòria, 'country', treballs manuals, zumba i musicoteràpia) el preu se situa en 15 euros per trimestre. El curs de reflexologia podal té un preu de 10 euros per sessió i, el de punt i costura, compta amb un import de 15 euros a l'any. Per a més informació, des del comú es recorda que tots els interessants es poden adreçar a la Llar de Lòria.

Bon funcionament del projecte Radars

D'altra banda, Barbero ha indicat que el projecte Radars, dissenyat el 2017 per atendre persones de la parròquia amb vulnerabilitat, funciona "sense problema". Des del comú es treballa "contínuament" en aquest sentit i ha encoratjat la tasca de totes les persones que hi participen per tal de fer-lo realitat, ja que "sabem quines són les persones i els seus recorreguts diaris". Aquest fet, ha recordat, ajuda a tenir controlades les persones més vulnerables i, en cas que necessitin assistència, "ens personem a casa seva".

stats