Societat 23/09/2019

Neilson reconeix que la fallida té un impacte "molt important" en els seus vols a Alguaire

La previsió era posar a la venda 10.000 paquets turístics que passarien per Lleida-Alguaire per anar a les pistes d'Andorra

Acn
2 min
Un avió de Thomas Cook amb esquiadors britànics baixant-ne a l'aeroport de Lleida-Alguaire el 2 de gener de 2018. / ACN

BarcelonaEl turoperador britànic Neilson ha reconegut que la fallida de la companyia Thomas Cook els afecta d'una manera "molt important" i que els obligarà a fer "canvis" en els vols d'esquiadors des del Regne Unit fins a l'aeroport de Lleida-Alguaire. El portaveu a Andorra de Neilson, Ian Archer, ha explicat a l'ACN que la prioritat de la companyia és ara solucionar els vols que s'han vist cancel·lats en la present temporada d'estiu i que en les properes setmanes començaran a treballar per buscar altres proveïdors per salvar la temporada d'hivern, que no només desenvolupen amb la plataforma lleidatana sinó també amb aeroports de França, Itàlia, i Àustria. Archer ha assegurat que el 70% dels vols de Neilson eren amb Thomas Cook i que, per tant, això suposarà ''canvis'' segurs en la temporada d'hivern a Lleida-Alguaire.

La continuïtat dels vols d'esquiadors britànics a l'aeroport de Lleida-Alguaire penja d'un fil després de la fallida de la companyia Thomas Cook. I es que aquesta empresa britànica aportava un 70% dels avions al turoperador Neilson, que és el qui ven els paquets turístics per portar esquiadors que majoritàriament aterren a la plataforma lleidatana per després anar a esquiar a les pistes andorranes i en menor mesura a Baqueira Beret.

Segons el portaveu a Andorra de Neilson, Ian Archer, ha explicat que Thomas Cook tenia "una flota d'avions" adaptada a les seves necessitats i que això els obligarà a buscar altres proveïdors. "No serà fàcil però treballarem per aconseguir-ho", ha remarcat Archer, que també ha puntualitzat que ara la prioritat que tenen és solucionar les cancel·lacions que afecten als paquets turístics de final de temporada d'estiu i en les properes setmanes començaran a treballar per la temporada d'hivern. Neilson no només porta esquiadors a Lleida-Alguaire sinó que també ho fa a França, Itàlia i Àustria.

D'altra banda, Archer ha assenyalat que estan mantenint converses amb la Generalitat per informar de com evoluciona la situació. Precisament l'1 d'agost es va anunciar la renovació de l'acord del turoperador britànic amb l'aeroport de Lleida-Alguaire per seguir portant esquiadors britànics al Pirineu la temporada d'hivern 2019-2020. Amb aquest acord, la companyia es comprometia a oferir els serveis necessaris per a la funcionalitat de la operativa de Neilson, incloent l'acord amb l'aeroport de Reus per dies amb la presència de boira intensa a Alguaire, per tal que els passatgers puguin arribar a la destinació final sigui quin sigui l'aeroport on aterrin. La previsió de Neilson era posar a la venda 10.000 paquets turístics que passarien per Lleida-Alguaire per anar a les pistes d'Andorra i també Baqueira Beret.

stats