Societat 07/09/2017

Neix la nova Càtedra Camões de la Universitat d'Andorra

El conveni s'ha signat coincidint amb la inauguració de l'aula que porta el mateix nom

Ana
2 min
Signatura de la Càtedra Camões per part del secretari d'Estat de les Comunitats Portugueses i del rector de la UdA. / L.M. (ANA)

Sant Julià de LòriaCoincidint amb la inauguració de l'Aula Camões de la Universitat d'Andorra, el secretari d'Estat de les Comunitats Portugueses, José Luis Carneiro, ha signat juntament amb el rector de la universitat, Miquel Nicolau, el conveni de creació de la nova Càtedra Camões. Carneiro ha dit que aquest centre d'estudis "és molt especial perquè significa una afirmació internacional per a la llengua portuguesa". També ha afegit que "contribuirà a enfortir els lligams d'amistat i cooperació entre Portugal i Andorra", i de manera significativa entre les dues llengües pròpies, a més del castellà. L'objectiu de la càtedra és promoure la recerca científica al voltant de temes de llengua i cultura portugueses relacionats amb Andorra, com ara la sociolingüística de la llengua lusa o les relacions entre els dos països en àmbits diversos. El pressupost inicial és de 10.000 euros, compartit a parts iguals entre la UdA i l'Institut Camões.

Pel que fa a l'aula Camões, a patir d'ara serà l'espai on es faran de manera estable les classes de llengua i cultura portugueses de la UdA, la qual també inclou una biblioteca especialitzada. A l'acte de descoberta de la placa commemorativa de la sala també hi han assistit la coordinadora de l'Ensenyament del Portuguès a l'Estranger per a Espanya i Andorra, Filipa Soares, i el director de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals del Govern d'Andorra, Marc Jover. Aquest últim, en declaracions a l'ANA, ha dit que de moment no es contempla la possibilitat d'afegir la llengua portuguesa al model de l'escola andorrana, però que es continuarà facilitant que es pugui estudiar fora de l'horari escolar.

Aquest acte s'ha fet coincidir amb la visita oficial al Principat d'Andorra del president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, que a la mateixa hora mantenia una trobada al comú d'Andorra la Vella amb el cònsol menor i tots els membres de la corporació, durant la qual ha signat el llibre d'or.

stats