Societat 22/07/2014

Neix a les xarxes la iniciativa Podem Andorra

La iniciativa, que compta amb uns 200 seguidors a Facebook, anuncia que en breu celebrarà la seva primera assemblea popular

Ara Andorra
1 min
Podem Andorra

Andorra la Vella"Podem Andorra, és una iniciativa de participació ciutadana que pretén donar veu a tots aquells desencantats amb la política actual i que persegueixen un canvi social de 180 graus". Així és com es presenta el grup recentment creat a Facebook, que compta amb uns 200 seguidors, i que, a imatge de la iniciativa sorgida a Espanya, té la intenció de "canalitzar la indignació popular com una eina útil" i de dur a terme les actuacions "que el poble demani". El grup, que destaca que "no som ni de dretes ni d'esquerres, som del poble", vol promoure la presa de decisions conjuntes i el treball col·lectiu concret.

Tal com descriuen, la intenció és promoure a Andorra el concepte 'Podemos' sorgit a l'estat espanyol, per construir "una societat més justa i més igualitària, amb una gestió política més propera a la societat".

Seguint els mateixos criteris de base dels 'Cercles Podemos', la iniciativa ha aunciat que properament celebrarà una primera assemblea oberta i popular, per definir com ha de ser Podem Andorra. En aquest sentit, asseguren que a Andorra "també tenim molta gent desencantada, molta gent que pateix i que no té un futur clar... estudiants que no trobaran feina, pensions de vellesa que generen precarietat, mancances en la sanitat pública, i estancament del desplegament de la Constitució andorrana".

Un dels impulsors de la iniciativa és Joan Seguí, actual president del Sindicat de Funcionaris de Duana.

stats