La nevada pot deixar fins a deu centímetres a partir de 1.500 metres

El servei meteorològic ha activat l'avís groc

La neu està fent acte de presència a totes les cotes aquest dijous al matí. El servei meteorològic ha activat l’ avís groc per acumulació de neu que pot arribar a ser d’un a tres centímetres a mil metres i de deu a 1.500 metres. De fet, la previsió era que l’entrada d’un embossament d’aire fred i el canvi de la direcció del vent a nord-oest faci baixar la cota de neu, que de fet ja ha baixat aquest matí.

Aquesta nevada està obligant a fer ús de cadenes o equipaments especials per moure’s per la xarxa viària del país. Així, a hores d’ara calen cadenes o equipaments a la CG2 a partir d’Escaldes-Engordany, la CG3 i CG4 a partir de la Massana i a l’RN-22 per a l’accés a França, on hi ha restricció per als vehicles de més de 19 tones.

Nevades a l'Alt Pirineu

Cal destacar que l'episodi de nevades també s'ha estès a bona part de l'Alt Pirineu, tal com informa RàdioSeu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que les properes hores la cota de neu pot baixar per sota dels 1.000 metres, per la qual cosa ha recomanat precaució. De fet, aquest dijous al matí era necessari l'ús de cadenes a la carretera N-260 per travessar el port del Cantó, entre l' Alt Urgell i el Pallars Sobirà, i també en diverses carreteres locals d'arreu del Pirineu. Al migdia, el  Servei Català de Trànsit ha informat que encara és obligatori l'ús d'equipaments especials a la C-147, entre Esterri d'Àneu i Alòs d'Isil; a la C-28 entre Sorpe i Vielha (inclòs el port de la Bonaigua); a l'accés al pla de Beret i als accessos a Boí Taüll (pla de l'Ermita) i al balneari de Boí.