Societat 25/04/2022

Una nit per a observar les papallones nocturnes a Ordino

Andorra Recerca + Innovació organitza la 15a edició de la Moth Night, que tindrà lloc el 2 de maig a la Casa de la Muntanya

ANA
1 min
Les papallones nocturnes es podran observar el 2 de maig a Ordino.

Andorra la VellaDurant la nit del 2 de maig, diversos científics d'àmbit europeu surten al camp per identificar el màxim nombre d'espècies de papallones nocturnes, amb la finalitat de conèixer millor aquest grup de fauna i posar en comú les dades recollides. Des d'Andorra Recerca + Innovació (ARI) es vol acostar aquesta pràctica científica en el seu vessant més divulgatiu i es proposa a tothom qui estigui interessat a participar-hi. L'acte tindrà lloc a les 21 hores a la Casa de la Muntanya d'Ordino.

L'activitat constarà d'una xerrada introductòria sobre les papallones nocturnes i d'una sortida pràctica pels voltants d'Ordino fins a arribar a un parany de llum ultraviolada, instal·lat prèviament, adequat per atreure i poder identificar el màxim nombre de papallones nocturnes. L'acte anirà a càrrec de l'especialista Éric Sylvestre i dels investigadors de l'ARI.

L'activitat, que s'inclou en el programa de la Casa de la Muntanya, està organitzada per l'ARI amb la col·laboració de la Societat Catalana de Lepidopterologia. És gratuïta, però les places són limitades.

stats