Societat 16/05/2019

La normalitat torna al Pas després de la reobertura de l'RN22

Des de la Inpub esperen que aquest cap setmana sigui "molt bo"

M. F.
2 min
La zona de l'esllavissada a l'RN22, on s'hi està treballant. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaL’activitat ha tornat al Pas de la Casa després de divuit dies de tancament de la carretera RN22. D’aquesta manera, tal com ha indicat el president de la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa (Inpub), Jean Jacques Carrié, ja es podia veure el pàrquing de la zona de l'oficina de turisme ple, la majoria vehicles amb matrícula estrangera, especialment de França. Davant aquest retorn a “la normalitat” els comerciants i veïns del poble encampadà es mostren “molt contents”, tal com destaca Carrié, i ara esperen que el cap de setmana sigui “molt bo”.

Aquest dijous la gran majoria dels establiments comercials han obert portes, mentre que els restaurants i els hotels s’estan preparant per fer-ho de cara al cap de setmana, tal com ha afegit Carrié. De manera paral·lela a aquest retorn a l'activitat normal, els establiments estan avaluant l’afectació econòmica que han tingut aquests dies de tancament per acabar de fer les reclamacions escaients en base a les ajudes que va aprovar l’executiu.

Des de la Inpub esperen que les campanyes de promoció tant del Govern com d’Andorra Turisme, el comú d'Encamp i Grandvalira donin fruits i reactivin l’activitat al poble i afegeixen que el que cal és incidir en què els accessos ja estan oberts i que, per tant, els visitants ja poden arribar al Pas sense cap dificultat. Aquesta reobertura era un fet esperat tal com indica, segons ha explicat Carrié, que un cop oberta la barrera aquest dimecres a la tarda “un centenar” de vehicles, entre cotxes i autocaravanes, accedissin al Pas.

Carrié ha destacat que davant el problema sorgit per aquest tancament s’hauria d’aprofitar per “buscar solucions definitives” per evitar que en el futur s’hagi de tornar a tancar la via, ja sigui per esllavissades, allaus o d’altres problemes. Una de les propostes és que es torni a posar sobre la taula l’estudi sobre la viabilitat de la carretera de la Solana, des d’Andorra a l’Ospitalet, que serveixi com a alternativa a l’RN22. El president de la Inpub ha defensat que amb els diners que s’han perdut en els darrers anys arran dels diferents talls aquesta via “ja estaria pagada”. Si aquesta opció no fos viable, com semblen indicar alguns tècnics, una altra alternativa que Inpub defensa és que es negociï amb el copríncep francès que sigui Andorra qui s’encarregui de la gestió d’aquesta carretera que “està totalment abandonada”, denuncia Carrié.

stats