Societat 20/06/2019

L'equip Nottingham Prisas guanya la World Robot Olympiad 2019

Els primers classificats de cada categoria disputaran el campionat d'Espanya que se celebrarà a Girona

M. P.
2 min
Un dels robots que ha participat en la WRO 2019. / M. P. (ANA)

Sant Julià de LòriaLa World Robot Olympiad (WRO) 2019 ha arribat aquest dijous a la fase final. El Centre de Formació Professional d'Aixovall ha estat l'escenari escollit per Andorra Telecom per disputar les finals del campionat que ha aplegat al voltant d'un centenar d'infants d'escoles d'Andorra, la Seu d'Urgell i Barcelona. Per al director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, aquest és un projecte totalment "consolidat" que arriba enguany a la cinquena edició. Així, ha defensat que des de la parapública "continuarem recolzant l'esdeveniment" i ha ressaltat la voluntat de seguir fomentant aquest tipus d'iniciatives en el sexe femení, per tal que coneguin el món de l'enginyeria des de la infantesa. D'aquesta manera, en la categoria Júnior (entre 13 i 15 anys) l'equip Nottingham Prisas, integrat per Pablo Barlerin, Carles Barberá i Raúl Moreno, s'ha fet amb la primera posició, obtenint d'aquesta manera una plaça per a disputar el campionat d'Espanya que se celebrarà a Girona.

Quant a la categoria Roockie (també d'entre 13 i 15 anys) l'equip IronBots ha aconseguit fer-se amb la primera posició i també gaudirà d'una plaça al campionat d'Espanya, així com la resta de primers classificats de cada categoria. En l'Elementary, adreçada a infants d'entre 7 i 12 anys, la primera posició del podi ha estat per a 4am, mentre que en la categoria Star (entre 7 i 12 anys) el guanyador ha estat Av Jip. En la categoria WeDo, que comprèn els infants més petits de tot el campionat, l'equip Loopa ha quedat en primer lloc. Cal ressaltar, però, que els primers classificats en el Campionat d'Espanya gaudiran també d'una plaça reservada per al Campionat del Món, on Andorra ja hi va tenir representació fa pocs anys.

Enguany, el certamen estava dedicat a les 'smart cities' on, per equips, els infants havien de programar un robot autònom perquè fes un circuit "que ve determinat per l'organització general mundial". En funció del comportament de cada robot, cada equip guanyava "més o menys punts", i la formació que ha obtingut una major puntuació és qui ha guanyat en cada categoria. Tot i l'esperit competitiu dels participants, Nadal ha exposat que "ens importa molt més que el jovent participi que no pas els resultats" i, per tant, "l'èxit és que hi hagi un centenar de nens competint".

stats