Societat 16/09/2019

Nou ajornament del cas BPA a l’espera de conèixer els hereus de Melània Zamora

El Tribunal de Corts considera que abans de continuar amb la causa s’ha d’obrir i acceptar el testament

T. Navarro
2 min
La sala habilitada a Prada Caadet minuts abans de l'inici del judici. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaEl primer judici del cas BPA s'ha reprès aquest dilluns amb una sessió per tractar les qüestions prèvies. Dues hores després, el Tribunal de Corts anunciava la decisió de suspendre la vista a petició de l'advocat Salvador Capdevila a l'espera de conèixer el testament de Melània Zamora. Personada en la causa com a accionista i actor civil, Capdevila ha manifestat que fins que no es practiqui l'obertura del testament, "no hi ha hereus legals". La resta d'advocats de la defensa s'han adherit a la petició d'ajornament.

L'advocat de Zamora, Jean-Michel Rascagneres, ha lamentat que no se li hagi comunicat la petició d'ajornament i, tot i que ha entès el sentit de la petició, ha considerat que la seva defunció no pot justificar l'ajornament de la causa. L'advocat va presentar un escrit on anunciava que, mentre no es practiqués l'obertura del testament, nomenava al marit i als seus dos fills com a possibles hereus. Un fet amb què també s'ha manifestat en contra Capdevila, ja que mentre el testament estigui tancat no se sap si els hereus són els familiars "o l'escola especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell". Rascagneres, que ha afirmat que és "poc probable" que l'hereu no formi part de la família, ha recordat que hi ha acusats "amb penes de sis o vuit anys de presó" que des del 15 de gener de l'any passat esperen per ser jutjats, i que l'obertura del testament és "una mala excusa més que un problema".

D'aquesta manera, el judici es reprendrà el pròxim 14 d'octubre a les 10 del matí, a fi que els membres de la família puguin definir la seva condició d'hereus. El president del tribunal, Enric Anglada, ha justificat la decisió per dos motius. Per una banda al·legant que un mes és temps suficient per fer els tràmits d'obertura i acceptació del testament i, per altra banda, perquè el 14 d'octubre ja era una data assenyalada en el calendari del judici. A causa del nou ajornament i a les sessions del 14 al 18 d'octubre que ja s'havien previst, el Tribunal de Corts ha admès que el calendari de la causa s'haurà de modificar.

Tot i que la vista ha durant menys d'una hora, també hi ha hagut temps per a anècdotes, com l'escrit traspaperat de l'advocada Anna Solé pertanyent a un altre judici o l'absència de l'advocat Josep A. Silvestre de la sala pocs minuts després de començar la sessió. Absència que Anglada ha definit com "una falta d'ordre i d'educació".

stats