Societat 18/03/2019

Nou joves participen en la setena edició del CVN

La formació del Cos de Voluntaris per la Natura està centrada en la gestió forestal, la ramaderia i la jardineria

Ara Andorra
1 min
La presentació del nou curs del Cos de Voluntaris per la Natura, CVN. / EDUARD COMELLAS

La MassanaEl Cos de Voluntaris per la Natura (CVN) enceta la seva setena edició amb l’objectiu de continuar formant joves en gestió forestal, jardineria i ramaderia. Les professions de muntanya tenen una bona sortida laboral, ja que cal tècnics formats en preservació i gestió dels espais naturals, com han remarcat tant el ministre en funcions d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, com el cònsol major de la Massana, David Baró. També han posat en relleu que el CVN és un programa que està tenint molts bons resultats gràcies al treball conjunt entre institucions –el comú de la Massana i el Govern, a través de diferents ministeris–, empreses privades i associacions. Les aportacions dels patrocinadors han estat fonamentals des de la primera edició per tal que els alumnes puguin tenir una formació gratuïta i de qualitat.

Nou joves estan seguint aquest curs, que enguany s’ha estructurat perquè des del principi hi hagi pràctiques sobre el terreny. Fins el mes d’agost, els participants es formaran en diferents àmbits relacionats amb la natura i faran intervencions als boscos i zones enjardinades de la parròquia.

De moment, 37 joves han obtingut el diploma del CVN, que va néixer el 2012 impulsat pel comú de la Massana i que des de fa tres edicions s’emmarca en el programa Focus 16/20 de foment de l’ocupabilitat del Govern d’Andorra.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha encoratjat els alumnes a aprofitar l’oportunitat de formar-se en temes de natura i ha assegurat que l’equip tècnic posa al seu abast totes les eines perquè rebin la millor preparació.

Els alumnes que han pres part a l’acte de presentació s’han mostrat animats i amb ganes d’aprendre.

stats