Societat 12/03/2021

Nou sistema en línia per accelerar l'obtenció dels permisos d'acotat de pesca

Amb aquest nou mecanisme, la majoria de les gestions es podran fer de manera telemàtica

ANA
1 min
Un pescador al riu de Tristaina.

Andorra la VellaL'obertura de la temporada de pesca, que tindrà lloc aquest diumenge, comptarà amb un nou sistema d'expedició dels permisos d'acotat en línia. L'objectiu és facilitar als pescadors del país l'obtenció dels permisos d'acotat, evitar desplaçaments innecessaris a les entitats que expedien els permisos fins ara i, alhora, permetre als pescadors ocasionals o forans disposar ràpidament de la llicència turística de pesca.

A més, amb la posada en funcionament d'aquests nous tràmits administratius telemàtics, la majoria de les gestions relacionades amb la pesca per als residents es poden fer de forma telemàtica, sense necessitat de tramitació presencial.

Els usuaris poden obtenir directament els permisos d'acotat de pesca per als acotats de l'estany d'Engolasters i del riu Gran Valira mitjançant la pàgina web del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat (www.mediambient.ad)

Amb el pagament previ corresponent, mitjançant una targeta bancària, els pescadors podran disposar del permís d'acotat de pesca directament al telèfon mòbil. En cas que hi hagi un control, l'hauran de mostrar als agents del Cos de Banders.

És important recordar que cal haver validat la llicència de pesca de la temporada en curs, i satisfer-ne l'import corresponent mitjançant la pàgina www.e-tramits.ad o presencialment a les oficines de Tràmits. A més de l'obtenció dels permisos d'acotat, el sistema d'expedició de permisos en línia permet obtenir les llicències turístiques de pesca, amb validesa per un o tres dies.

stats