Societat 03/04/2021

Un nou terratrèmol a l'Alt Urgell es fa sentir a Andorra

ANA
1 min
Imatge on s'indica l'epicentre del moviment sísmic.

Andorra la VellaUn terratrèmol de magnitud 3.3 registrat a l'Alt Urgell aquest dissabte s'ha deixat notar a Andorra. Segons assenyala el Centre d'Estudis de Neu i de Muntanya d'Andorra (Cenma) de l'Institut d'Estudis Andorrans (CEA), el moviment sísmic ha tingut lloc a les 11.32 hores amb epicentre a Cava. En aquest sentit, des del centre s'assegura que aquest terratrèmol anirà seguit d'una multitud de rèpliques al llarg de les següents hores. Precisament, assenyalen que ja s'ha fet notar una rèplica important de 2.9 al Principat cap a les 12.17 hores.

Cal recordar que el Cenma ja va detectar aquesta setmana un altre moviment sísmic a Os de Civís, el qual també van poder notar alguns ciutadans del Principat. En aquest cas, el terratrèmol va ser d'una magnitud local 1,4, per la qual cosa, donada la seva petita magnitud, no es va activar cap protocol específic.

Com és habitual, des del Cenma es demana participar en l'enquesta pública que ofereixen a través de les xarxes socials per tal de registrar l'experiència de la ciutadania (http://cres-enquestesonline.iea.ad/html/view/online.php?pid=CENMA).

stats