Societat 13/03/2021

Nou títol de bàtxelor en data science

ANA
1 min
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la presentació del projecte de llei.

Andorra la VellaEducació ha aprovat el decret de creació del títol estatal de bàtxelor en data science. La creació d'aquests estudis s'ha fet a proposta de la Universitat Carlemany amb l'objectiu de formar professionals amb les habilitats per tractar grans quantitats d'informació en diversos sectors i a escala global, utilitzar eines que permetin l'anàlisi de grans volums d'informació per a la generació de coneixement i prendre decisions adequades en diferents sectors econòmics basant-se en aquesta informació.

El títol de bàtxelor té una càrrega de treball de 180 crèdits europeus distribuïts en sis semestres amb una càrrega de 30 crèdits europeus cadascun entre obligatoris, optatius i de lliure elecció. El següent pas per tal que aquests estudis esdevinguin una realitat és que es presenti un pla d'estudis, que haurà de ser acreditat favorablement per l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior (AQUA) i després aprovat pel Govern.

Tal com estipula la Llei de l'ensenyament superior, el Govern estableix les titulacions, de qualsevol nivell, que tenen caràcter estatal i que s'estructuren sobre la base dels cicles establerts en el marc de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), i queden referenciades en el marc andorrà de titulacions de l'ensenyament superior d'Andorra (MATES). El primer cicle condueix al grau de bàtxelor, el segon al de màster i el tercer al de doctor.

stats