Societat 25/06/2021

Nova aportació de la Massana a EMAP per valor de mig milió d'euros

El resultat pressupostari del primer trimestre és negatiu, concretament d'1.823.265 euros

ARA ANDORRA
2 min
Un moment de la sessió ordinària del consell de comú de la Massana.

La MassanaEl consell de comú de la Massana ha autoritzat aquest divendres una nova despesa de 500.000 euros per fer una nova aportació a EMAP, amb la voluntat de continuar fent front als efectes negatius derivats de la pandèmia. Durant la sessió, el conseller de Finances, Jordi Areny, ha presentat la memòria explicativa de la liquidació provisional de comptes a data 31 de març del 2021, uns comptes que reflecteixen l'aportació de 3 milions d'euros realitzada a EMAP.

A causa d'aquesta aportació, el resultat pressupostari del primer trimestre és negatiu, concretament d'1.823.265 euros, tot i que es tracta d'un retrat en un moment puntual i la previsió és tancar l'exercici amb un resultat pressupostari amb un superàvit de 512.696 euros. Actualment, l'endeutament formalitzat se situa en 16,7 milions d'euros, una xifra que es torba dins dels límits permesos per la Llei de Finances Comunals.

Pla de pacificació ide Costes de Teixidó

D'altra banda, el comú de la Massana continua amb el redisseny del seu paisatge urbà. El consell d'aquest divendres ha donat llum verda als treballs de reforma integral del carrer Costes de Teixidó, des de la carretera de Sispony fins a l'inici del carrer Josep Areny.

Tal com ha explicat la cònsol menor, Eva Sansa, "tots els projectes del comú segueixen uns criteris sostenibles i coherents, amb l'objectiu de tenir una parròquia més segura, saludable i pensada perquè els ciutadans se sentin a gust als espais públics".

Un dels punts més innovadors del projecte és la introducció d'un paviment fotocatalític, que transforma els gasos contaminants en productes innocus per a la salut i sense cap impacte en el medi ambient. També s'introduirà vegetació, per continuar amb el pla de compensació del CO2.

Amb la reforma es guanyarà en seguretat, ja que es construiran voreres a banda i banda, de 2 i 1,5 metres. A més, s'establirà el sentit únic de baixada i es calefactaran els trams més complicats per evitar les gelades. A més de millorar la seguretat, la zona també serà més accessible, amb un tipus de paviment que podran detectar les persones amb deficiència visual, i amb la rebaixa de les voreres en els passos de vianants per facilitar el pas de cotxets i millorar, en general, el pas dels vianants.

La inversió serà de 632.000 euros i el termini d'execució de quatre mesos i mig, tot i que el gruix de l'obra es farà durant els mesos de juliol i agost, coincidint amb les vacances escolars, ja que Costes de Teixidó enllaça amb les escoles.

stats