Societat 25/03/2021

Nova campanya de controls d'alcohol i drogues durant la Setmana Santa

ARA Andorra
2 min
Control policial

Andorra la VellaEl Cos de Policia comença, a partir del proper dia 27 de març i fins el 11 d’abril, una nova campanya de controls d’alcohol i drogues al volant. Tal com informen des del cos d’ordre es preveuen un seguit de controls, que van en la línia de campanyes temàtiques encaminades a la disminució de la sinistralitat a les carreteres, i amb la finalitat última de disminuir els accidents.

Tal com preveu el Codi de circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre del 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, es recorda que el vigent Codi Penal fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i superior a 0,8 g/l per als no professionals.

Així, se sancionarà els conductors professionals amb una taxa d'alcoholèmia de 0,2 g/l a 0,5 g/l i els conductors no professionals que donin entre 0,5 g/l i 0,8 g/l. A més, des de la policia recorden que per via administrativa, també es pot suspendre un permís de conduir per una durada màxima d'un mes, juntament amb una sanció imposada de 150,25 euros. Quant als conductors sota la influència d'estupefaents, es recorda que per via administrativa, també es pot suspendre un permís de conduir per una durada màxima de tres mesos, juntament amb una sanció de 601,01 euros.

D’altra banda, es detindrà els conductors professionals amb una taxa d'alcoholèmia superior a 0,5 g/l; els no professionals amb una taxa superior a 0,8 g/l; els que estiguin sota la influència d'estupefaents i creïn un perill concret per la circulació; i tots els conductors que refusin sotmetre's a la prova d'alcoholèmia. Les conseqüències jurídiques d'aquestes infraccions per la via penal comporten per als conductors no professionals una pena de presó de fins a un any o arrest, i privació del permís de conduir fins a tres anys. A més de les penes previstes, una multa d'entre 600 i 3.000 euros. Per als professionals la pena de presó pot ser de fins a dos anys i privació del permís de conduir fins a quatre anys. A més de les penes previstes, es pot imposar una multa d'entre 1.200 i 6.000 euros i la pena complementària d’inhabilitació per a l’exercici de l’ofici o el càrrec fins a quatre anys. I pel que fa a aquells que refusin sotmetre's a la prova de control d'alcoholèmia, la pena de privació del permís de conduir pot arribar als tres anys o quatre anys. Les multes poden estar entre els 3.000 i els 6.000 euros.

stats