Societat 07/10/2019

Nova campanya de Voluntariat per la llengua per encoratjar els nouvinguts a parlar català

Enguany serà la 15a temporada del projecte sota el mateix lema de l'any anterior, 'No te'l guardis'

Agència Ana
1 min
L'edifici on es troba el Servei de Política Lingüística. / ARXIU

Andorra la VellaEl Servei de Política Lingüística comença aquest octubre la 15a temporada del programa de Voluntariat per la llengua que fa una crida perquè totes les persones interessades s'hi inscriguin per aprendre català o per ajudar que l'aprenguin les persones nouvingudes o les que tenen uns coneixements bàsics, amb la finalitat d'unir aquestes persones amb voluntaris lingüístics.

Enguany es reprèn la campanya de l'any passat amb el lema 'No te'l guardis' i es durà a terme una enganxada de cartells, es distribuiran fullets i es farà difusió del programa a través de l'agència comercial i les xarxes socials d'Andorra Telecom, empresa col·laboradora. D'aquesta manera es pretén encoratjar els nouvinguts a parlar el català per facilitar-los l'aprenentatge de la llengua i la integració al país.

A més, s'organitzen diverses activitats durant l'any perquè els aprenents puguin estar en contacte amb la llengua en contextos diferents dels habituals, i també s'ofereixen promocions a les parelles lingüístiques, com invitacions de cinema i teatre o descomptes al Cineclub de les Valls quan es projecta una pel·lícula en català. L'edició de l'any passat es va tancar amb un rècord de participació en el programa, amb un total de 67 parelles lingüístiques i aquesta temporada el Servei de Política Lingüística espera igualar o superar aquesta xifra.

stats