Societat 18/12/2018

Nova cita sobre iberoamèrica

Ubach tracta aspectes de la cooperació amb el secretari d’Estat espanyol

Ana
2 min
Ubach amb el secretari d'Estat espanyol. / SFG

MadridLa ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha reunit aquest dimarts amb el secretari d’Estat de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica i el Carib, Juan Pablo de Laiglesia, amb el qual han tractat les relacions d’Andorra i Espanya dins la comunitat iberoamericana. Ambdós mandataris han coincidit en l’oportunitat de visibilitat que representa per al Principat acollir la Cimera el 2020.

Ubach i Laiglesia han fet un balanç dels diferents temes tractats i els acords arribats durant la Cimera Iberoamericana celebrada a Guatemala. Durant la reunió mantinguda a Madrid, ambdós mandataris han acordat establir sinergies de col·laboració en diferents àmbits mentre Andorra assumeixi la Secretaria Protempore durant el període 2019-2020.

Durant la seva estada a Madrid, la titular d’Exteriors també s’ha trobat amb la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, amb la qual han tractat l’agenda dels pròxims mesos d’Andorra amb la SEGIB i les diferents accions que ha d’emprendre el Principat un cap s’hagi fet el traspàs de Secretaria Protempore previst pel primer trimestre del 2019.

Ambaixadors de la UE

D'altra banda, la ministra s’ha reunit aquest dijous amb 22 ambaixadors concurrents a Andorra i amb representants del cos diplomàtic de més d’una vintena de països membres de la Unió Europea per tal d’exposar-los l’agenda de negociacions per l’acord d’associació i informar-los de l’actualitat política i econòmica del Principat. La trobada ha tingut lloc a la residència de l’ambaixador d’Àustria a Madrid, Christian Ebner a Madrid.

Durant la seva estada a Madrid, Ubach s’ha reunit amb el secretari d’Estat espanyol per a la UE, Luis Marco Aguiriano. Tots dos han compartit l’avançament del treball que s’està duent a terme en la negociació per l’acord d’associació amb la Unió Europea.

stats