Societat 19/08/2022

Nova explotació de gallines ponedors a Canillo

El Govern ha atorgat una subvenció de 70.000 euros

ARA Andorra
2 min
Gallines en una granja de Wortel, a prop d'Antwerp, a Bèlgica

CanilloEl Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta de la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, l’adjudicació d’un ajut per a la creació d’una nova explotació avícola de gallines ponedores a la parròquia de Canillo. El projecte permet impulsar la creació d’una nova explotació al país i també mantenir el compromís i el suport del Govern en aquest sector clau.

La subvenció, validada per la comissió tècnica del Ministeri, s’atorga com a pla de millora de l’actual explotació ramadera per un import total de 70.087,16 euros. A més, la nova explotació agrícola té per objectiu també adquirir la certificació ecològica dels productes produïts.

Ajuts per al foment de pràctiques ramaders tradicionals

De forma paral·lela, el Govern també ha aprovat aquesta tarda l’adjudicació dels ajuts per al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya corresponents al període comprès entre l’1 de desembre del 2021 i el 31 de maig del 2022 per un import de 1.061.355,88 euros. Els ajuts s’han repartit entre un total

de 87 explotacions ramaderes d’arreu del país. La voluntat del Govern és donar continuïtat i suport a la producció i carn del país.

La subvenció té com a base el Reglament d’ajut al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya. Les subvencions s’atorguen als titulars d’explotacions ramaderes d’animals de renda -és a dir bovins, equins, ovins i caprins- en concepte de l’ajut que es paga per cada cap de bestiar i per cada dia d’estada al país. D’aquesta manera, es valoren els animals de renda que s’alimenten de les pastures

del territori andorrà, contribuint a mantenir el paisatge i la biodiversitat, tot

minimitzant els riscos naturals com ara incendis o allaus.

stats