Societat 22/06/2022

Una nova porta d'entrada a la capital

Les autoritats han inaugurat el carrer del Consell General que uneix l'edifici institucional amb l'estació d'autobusos

A. S.
3 min
Les autoritats passegen pel nou carrer del Consell General.

Andorra la VellaEl comú d'Andorra la Vella, juntament amb autoritats i representants del Govern i del Consell General ha inaugurat aquest dimecres el carrer del Consell General. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha destacat la càrrega simbòlica que té aquest carrer, ja que a banda de ser un nou espai públic per a la parròquia amb una plaça, també representa la culminació i la consolidació "de tot aquest gran projecte que es va començar a treballar fa molts anys" i que finalment, gràcies a canvis i convenis, "ha pogut portar la Seu de la Justícia, el Consell General, l'edifici de les noves dependències del comú, la plaça Lídia Armengol o la passarel·la", entre d'altres. De fet, el carrer uneix l'estació nacional d'autobusos amb el Consell General i representa "una nova porta d'entrada a la parròquia", ha expressat Marsol.

La cònsol ha volgut agrair també a l'Associació de Promoció Urbanística (APU), que a banda del carrer, també hagi permès fer una plaça i ajudar a complir la voluntat de la corporació que és "treure cotxes i deixar més espai per a les persones". De fet, ha manifestat que creu que el carrer té molt més sentit així amb un espai de 1.000 metres quadrats, dels quals 520 metres es destinen a una plaça pública i la resta al nou vial. Les obres han durat aproximadament uns 3 anys i del total de 3 milions que han costat, el comú hi ha aportat 1,2 milions per poder haver-hi encabit correctament una sortida de l'aparcament del centre històric.

A banda de representants del comú, també han assistit a la inauguració consellers generals, la síndica i la subsíndica general, Roser Suñé i Meritxell Palmitjavila, i el cap de Govern, Xavier Espot. De fet, aquest darrer també ha destacat la replanificació de la zona que es va iniciar l'any 2009 i que ha culminat amb molt bona nota. A més, el cap de Govern ha aprofitat l'acte per felicitar el comú per la visió urbanística que està tenint i per la capacitat d'embellir bé els carrers i les places de la parròquia. "Cada cop es necessiten més espais públics de qualitat" i cal fer "ciutats amables i sostenibles", ha indicat, recordant que també és la forma que té l'executiu de conceptuar el futur de les ciutats d'Andorra. "Estem perfectament alineats amb el comú d'Andorra la Vella des d'aquest punt de vista", ha dit.

En la mateixa línia, ha volgut posar de manifest el gran treball que està fent la cònsol, perquè en els gairebé set anys que porta al capdavant de la corporació "ha donat el tomb a aquesta parròquia des d'una perspectiva urbanística". A banda de ressaltar el gran canvi de la parròquia en aquests set anys, també ha expressat que Marsol passarà a la història com una gran cònsol de la capital. Per la seva banda, Suñé s'ha mostrat molt satisfeta per aquesta culminació del projecte que "que dona una certa preeminència al nostre espai, al Consell General i agraeixo molt que s'hagi escollit aquest nom".

Els cònsols d'Andorra la Vella, Conxita Marsol i David Astrié; el cap de Govern, Xavier Espot; i la síndica general, Roser Suñé, inauguren el carrer.

D'altra banda, Marsol ha anunciat que ja estan buscant l'enginyer o l'arquitecte perquè pugui fer les obres del carrer Doctor Vilanova. Concretament, es vol ampliar el carrer amb dos carrils de pujada i un de baixada i ampliar les voravies. Finalment, el comú ha adjudicat amb prop de 300.000 euros les obres de reparació i embelliment de la rampa a la Callisa Ciutat Valira, tal com surt publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.

stats