Societat 30/09/2021

La nova xarxa wifi dels centres educatius costa mig milió d'euros

Dona servei a 33 escoles i permetrà que hi hagi 12.000 usuaris vinculats

ANA
2 min
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, durant la visita als centres andorrà i francès d'Ordino per presentar la nova xarxa wifi.

OrdinoLa ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, han presentat aquest dijous la nova xarxa wifi que s'estrena aquest curs a tots els centres escolars públics del país i a tots els nivells educatius. Un canvi que permet, segons la ministra, "oferir un millor servei a les aules, modernitzant la tecnologia adaptant-se a les necessitats tecnològiques, especialment les sorgides en el marc de la situació sanitària provocada per la pandèmia". Per fer-ho, s'han destinat prop de mig milió d'euros per poder renovar progressivament la infraestructura de connexions a 33 centres del país –actualment ja s'ha desplegat a 15 escoles–.

A més de la inversió, la companyia s'ha encarregat d'assessorar el ministeri a l'hora de definir els requisits més adequats per a cada localització, en funció de les necessitats del centre i els usuaris. Vilarrubla també ha apuntat que el projecte s'emmarca en l'aposta clara del Govern per la tecnologia com "una eina clau en l'educació que va iniciar-se el 2012 amb la implementació del Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (Permsea)".

En aquest sentit, el director general d'Andorra Telecom ha destacat que el canvi permetrà que hi hagi 12.000 usuaris vinculats a la comunitat educativa, i que d'aquests, 5.000 es puguin connectar a la vegada. Tant Vilarrubla com Nadal han fet aquesta presentació als centres andorrà i francès a Ordino, on han visitat algunes de les classes que ja disposen de la infraestructura millorada i han pogut conversar amb alumnes i professors.

Nadal també ha volgut ressaltar el compromís d'alineament de la companyia amb els Objectius de desenvolupament sostenible 2030, especialment amb l'ODS 4, que garanteix una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, així com promoure oportunitats d'aprenentatge durant tota la vida per a tothom. "El coneixement i l'experiència de l'operadora està a disposició de projectes d'aquesta rellevància, que garanteixen una millor connectivitat dels centres educatius i la promoció dels millors avenços en la digitalització dels models d'ensenyament", ha indicat.

stats