Societat 13/05/2018

La novena Cursa illa Carlemany aplega 2.700 persones

Els atletes del CAVA Sílvia Felipo i Nahuel Carabaña han guanyat la prova en categoria adulta

Ana
2 min
Unes 2.700 persones han participat a la 9a Cursa illa Carlemany. / E. J. M. (ANA)

Escaldes-EngordanyTot i que les obres de remodelació de l'avinguda Meritxell han obligat l'organització a muntar un únic recorregut de dos quilòmetres, i el sol que no s'ha deixat veure fins ben avançat el matí, 2.700 persones han participat, aquest diumenge, a la novena edició de la Cursa popular illa Carlemany.

A les 10.30 hores, puntual, ha sortit el primer grup d'atletes, els federats, i uns minuts després ha sortit la massa: canalla, pares i mares amb cotxets de nadons, gossos amb dorsal, gent gran amb els nets, etcètera. L'objectiu: passar-s'ho bé. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, que ha estat una de les autoritats que ha entregat els premis en les diverses categories, s'ha mostrat molt satisfeta per l'assistència a la cursa, tot i ser una mica inferior a la de l'any passat. La reducció dels quilòmetres i el fred intens de primera hora del matí no han impedit la gent gaudir del Dia de l'esport per a tothom. La sortida ha estat des de l'avinguda Consell d'Europa, davant del centre comercial illa Carlemany, i l'arribada ha estat al carrer dels Veedors. Un parell de quilòmetres que la gent ha fet corrent o caminat, segons la forma física de cadascú, les ganes de competir i l'edat.

Finalitzada la cursa, Gelabert, el cap de Govern i el secretari d'Estat de Salut, Joan Antoni León, han pres part en l'entrega de trofeus, per als tres primers classificats de cada categoria (n'hi ha hagut cinc d'infantils i una d'adults). En la categoria 1, per a nascuts entre els anys 2010 i 2011, els guanyadors han estat Nael Clemente i Jana Aixàs; en la categoria 2, nascuts entre 2008 i 2009, els més ràpids han estat Elena Muñoz i Max Suárez; en la categoria 3, del 2006-2007, han arribat en primer lloc Salvador Martínez i Jana Rodríguez; en la categoria 4, dels anys 2004-2005, els primers a entrar a la meta han estat Laia Martín i Joan Josep Vergés, i en la categoria 5, nascuts entre 2002 i 2003, els vencedors han estat Nina Suárez i Kellian Castera.

En la categoria d'adults, nascuts abans de l'any 2001, els tres primers classificats masculins han estat Nahuel Carabaña, Pep Sansa i Gerard Rogé, i en dones, Sílvia Felipo, Alda Babi i Fernanda Barbosa. Felipo ha destacat que la millor marca no ha estat la seva, sinó la de la jove Laia Martín (neboda de l'atleta Yolanda Castillejo), una jove promesa de l'atletisme andorrà, com Carabaña.

A partir d'aquest dilluns es podran consultar el temps que ha fet cada participant en el web de la Cursa popular illa Carlemany i se sortejaran quinze vals de 150 euros per gastar al centre comercial entre tots els dorsals participants.

stats