Societat 20/03/2018

Nul·la incidència de la vaga del sistema educatiu espanyol

Cinc sindicats han convocat el professorat a l'aturada pels baixos salaris que cobren els interins expatriats

E. J. M.
1 min
La façana de l'escola María Moliner, del sistema educatiu espanyol.

Andorra la VellaNomés una persona del col·legi de primària María Moliner ha secundat la vaga que els cinc sindicats de la Mesa Sectorial d'Educació no universitària de l'estat espanyol –ANPE, FECCOO-Exterior, CSIF-Exterior, FeSP-UGT y STEs-i– han organitzat per exigir al ministeri d'Educació un complement salarial per als docents interins que treballen a l'exterior, uns 190, i que consideren que estan en una situació precària. La vaga està convocada per als dies 20, 21 i 22 de març.

La incidència al sistema educatiu espanyol a Andorra ha estat mínima. A l'institut María Moliner el cap d'estudis, Rafael Crespillo, ha explicat que hi ha sis interins al centre, però cap d'ells ha secundat la vaga. Al col·legi María Moliner, de primària, només un dels quatre interins del centre han seguit l'aturada laboral, segons ha confirmat el vicedirector del centre, Iñaki Chimeno.

Els sindicats espanyols han convocat tot el professorat a la vaga, interí no, per solidaritat, ja que han alertat que els salaris que cobren els expatriats són insuficients per viure en països com Andorra, França o el Regne Unit. Al Principat, a més, s'hi suma la dificultat de trobar habitatge, i més si és només per una temporada. Per això, reclamen un complement salarial, una reivindicació ja antiga.

El personal interí és professorat sense plaça fixa, és a dir, que cobreix baixes i fa substitucions.

stats