Societat 07/06/2023

Oberta la convocatòria dels ajuts a l'estudi del curs vinent

Les famílies interessades a accedir en algun dels ajuts a l’estudi poden presentar la sol·licitud del 14 de juny i fins al 17 de juliol

ARA Andorra
2 min
Nens rentant-se les mans a una escola catalana. / CRISTINA CALDERER

Andorra la VellaEl Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, l’obertura de la convocatòria dels ajuts a l’estudi per al curs escolar 2023-2024, per tal de garantir el dret a l’educació a tots els alumnes, compensar les desigualtats econòmiques i socials que puguin existir i incentivar la continuïtat de l’estudi.

Així, la convocatòria s’adreça a alumnes que cursen els nivells educatius de maternal, de primera i segona ensenyança, batxillerat i formació professional no superior i la seva equivalència en l’educació especial, així com per als nivells corresponents dels sistemes educatius espanyol i francès impartits en centres públics a Andorra. També inclou la formació professional no superior a l’estranger perquè no s’imparteixen en centres públics ubicats a Principat.

Com a novetat, en aquesta convocatòria el Govern ha decidit augmentar l’import màxim de la beca de matrícula per a l’ensenyament a distància, que ha passat de 253 euros a 750 euros, equiparant-lo amb el de l’ensenyament superior. Per poder optar a un ajut per estudiar a Andorra, els ingressos per membre equivalent han de ser inferiors a 18.720 €. El ministre Portaveu, Guillem Casal, ha recordat que l’anterior convocatòria es va augmentar el llindar d’ingressos màxims per poder beneficiar-se d’aquestes ajudes, amb l’objectiu de millorar el poder adquisitiu de la ciutadania, motiu pel qual el Govern ha decidit mantenir-lo per aquest curs 2023-2024.

Els ajuts a l’ensenyament inclouen beques al material, al menjador, al transport escolar, a l’esquí extraescolar, i també a la manutenció i la matrícula per estudis fora d’Andorra. Les famílies interessades a accedir en algun dels ajuts a l’estudi poden presentar la sol·licitud del 14 de juny i fins al 17 de juliol tant per via telemàtica, als webs www.educacio.ad i www.tramits.ad, com presencialment al Servei de Tràmits del Govern amb cita prèvia.

stats