Les obres a Príncep Benlloch començaran al maig

S'eixamplaran voravies, es faran passos de vianants elevats per reduir la velocitat a 30 quilòmetres per hora i se soterraran contenidors

Les obres de l'avinguda Príncep Benlloch començaran el mes de maig. Així els ho va comunicar als veïns i propietaris de la zona l’equip de govern del comú d’Andorra la Vella en una reunió que va tenir lloc al Centre de congressos aquest dijous al vespre. La remodelació, que té per objectiu potenciar l’avinguda i els carrers adjacents, es planteja a partir de les demandes d’un sector important de propietaris i comerciants del barri, tal com han informat des de la corporació a través d'un comunicat.

Entre d’altres, tal com ja va detallar la cònsol major, Conxita Marsol, la reforma preveu l’eixamplament de les voravies (la mitjana que s’aconseguirà és de 2,5 metres a banda i banda), canvis en l’enllumenat (entre d’altres, s’incorporarà llum LED a la voravia), la instal·lació de contenidors soterrats, passos de vianants elevats per pacificar el trànsit (la zona passarà a ser de 30 quilòmetres per hora), punts d’estacionament de rotació amb un període màxim de 30 minuts per afavorir l’activitat comercial, i una àrea d’aparcament per a motos i una altra de càrrega i descàrrega.

L’embelliment també preveu una nova connexió amb els carrers adjacents i que se suma a la de l’ascensor públic i les escales de la Quirola que es van obrir l’any passat. Es tracta de l’adequació d’una nova àrea pública a la zona del Pui, que s’unirà amb l’avinguda Príncep Benlloch i que preveu un nou espai públic i una petita zona verda.

Des del comú recorden que una altra acció que hi ha prevista per dinamitzar aquesta zona és que properament es traslladarà el departament de Social, que actualment està situat als baixos de l’edifici comunal de noves dependències, a un local de Príncep Benlloch número 59.

Els assistents a la reunió, comerciants i propietaris de l’avinguda Príncep Benlloch, van acollir positivament les propostes, tal com conclou el mateix comunicat.