Societat 22/02/2024

Les obres per ampliar la C-16 milloraran el trajecte entre Andorra i Barcelona

La major part del trajecte serà amb tres carrils, un d'ells reversible, hi haurà cinc túnels i l'obra acabarà al 2030

ARA Andorra
2 min
Imatge de retencions a la C-16 entre Berga i Bagà ja que només hi ha dos carrils.

Andorra la VellaL'anhelada millora de la C-16 entre Berga i Bagà finalment s'engegarà l'any vinent i millorarà força la connexió entre Andorra i Barcelona per als conductors que opten per la ruta a través del Túnel del Cadí.

La consellera de Territori, Esther Capella, ha pres el compromís avui a Gironella, davant els alcaldes del Berguedà, que es farà la intervenció d'ampliació i millora de la C-16, entre Berga i Bagà. Serà una carretera de tres carrils, amb un de reversible, una novetat a Catalunya i Espanya, que tindrà 5 túnels nous, complementaris als actuals i un important viaducte a Cercs, més allunyat de la població que l'actual. Els primers quilòmetres de l'actuació, fins al túnel de Cercs, suposarà allargar el tram de quatre carrils que hi ha actualment fins a Berga.

És una intervenció que s'està redactant novament en aquests moments. El projecte de traçat és el mateix que hi havia el 2018. Ara s'està tramitant l'informe ambiental, amb la idea de poder fer el projecte constructiu aquest any, a finals del 2024. Després vindrà un període de licitació de l'obra per adjudicar-lo a una empresa constructora, uns sis mesos, i a la tardor del 2025 haurien de poder començar les obres del primer tram. La consellera Capella vol que no hi hagi aturades i que es vagin construint els altres trams un darrere l'altra fins a tenir l'obra acabada el 2030. És una inversió de 240 milions d'euros per fer 20,70 quilòmetres.

Capella, segons recull Regió 7, ha assegurat que la diferència amb anuncis anteriors és que aquesta vegada la idea va acompanyada d'un pressupost. "Tenim pressupost, i és un pressupost amb recursos del departament" i aquesta és la gran diferència, segons la consellera. Capella ha explicat que aquesta és una de les obres "prioritàries del departament" i ha ressaltat el treball que hi haurà de connectivitat amb la resta de carreteres i nuclis.

stats