Societat 16/07/2018

La fi de les obres de Meritxell, dins del termini previst

Marsol ha qualificat les incidències a l'avinguda de “simbòliques” i no descarta que se'n produeixi alguna més

Ana
2 min
La cònsol major i la major part dels treballadors implicats en les obres de l'avinguda./ M.M. (ANA)

Andorra la VellaLa pols, el soroll, els talls de carretera, les rebentades de canonades o els talls de llum inesperats estan molt a prop de ser història. Queden una mica més de dues setmanes perquè finalitzin les obres de l'avinguda Meritxell i tot apunta que es complirà el termini previst, marcat el dia 3 d'agost com a termini final per tenir tot l'eix comercial renovat. “No ens podem relaxar en cap moment, però li tenim el peu al coll”, ha expressat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que ha avançat que per la festa major d'Andorra la Vella es realitzarà un petit espectacle per inaugurar-la.

Marsol ha felicitat personalment els obrers, aquest dilluns al matí, i ha compartit esmorzar per agrair-los l’esforç i dedicació d'aquests darrers quatre mesos de feina. En aquest sentit, ha subratllat que empreses i treballadors han entès que “el comerç és molt important en aquest país i aquesta era la base per la qual hem volgut anar tan de pressa en fer aquesta obra, perjudicar el mínim”. La feina d'aquestes dues darreres setmanes consistirà en enquitranar la zona alta de l'avinguda i perfilar el mobiliari urbà. “La gent ha estat tranquil·la i ha cregut amb nosaltres”, ha dit.

Pel que fa a les incidències que s'han produït al llarg de la remodelació, la cònsol les ha qualificat de “simbòliques”, ha vaticinat que “segurament encara se'n produirà alguna més” i ho ha justificat per les dimensions de l'obra: “Estem parlant de gairebé un quilòmetre i de força amplada”. Marsol s'ha mostrat satisfeta per la manera com s'han desenvolupat les feines i també de la divisió en quatre parts de l'avinguda, adjudicades a quatre empreses diferents. “Amb l'esforç, la motivació i implicació de tothom fa que les coses puguin ser realitat”. La remodelada avinguda Meritxell serà, segons Marsol, un nou atractiu per al turisme i comerç, principal font d’ingressos del país, i permetrà oferir una nova experiència de compres.

La cònsol també ha dit, en relació als nous sistemes de seguretat per impedir l'entrada de vehicles perillosos, que aquest proper divendres hi haurà una reunió conjunta entre la policia i el comú d'Escaldes-Engordany per acabar de definir quin mètode comú s'implanta a l'avinguda Meritxell i Carlemany.

stats