Societat 29/10/2019

Les obres a la Portalada costaran més de dos milions d'euros

Tal com ha explicat Torres, "tot està en mans de les companyies asseguradores"

Marc R. Fort
1 min
Així va quedar l'entrada del Punt de Trobada arran de l'esllavissada. / ANA

Andorra la VellaJordi Torres, ministre d'Ordenament Territorial, ha anunciat aquest dimarts que "s'entregarà un pressupost per aprovar-lo al Consell, per valor de més de dos milions d'euros" per fer front a les despeses de la protecció definitiva de la zona de la Portalada on va tenir lloc l'esllavissada. Pel que fa a la depuració de responsabilitats, Torres ha informat que "tot està en mans del gabinet jurídic de Govern", el qual està realitzant els tràmits pertinents amb les companyies asseguradores.

Tal com va explicar Josep Maria Huertas, cap del gabinet tècnic d'Ordenament Territorial, i ho ha recordat Torres, es va acordar arreglar la zona afectada afegint una malla electrosoldada per reforçar encara més els dispositius de protecció. Cal recordar que durant el cap de setmana passat, el diumenge a la tarda una pedra d'uns quinze quilos va impactar sobre les proteccions actuals, trencant algun dels seus taulons de fusta. Malgrat això, Torres ha celebrat que els dispositius instal·lats "hagin fet la seva funció".

D'altra banda, el ministre ha recordat que s'està en fase tres de risc, la qual cosa implica que no es permet estacionar vehicles en el pàrquing situat davant del Punt de Trobada, així com l'accés a la cafeteria del centre comercial.

stats