Les obres del tanatori i les sales de vetlla s'allargaran 13 mesos

El consell de ministres licita les obres de construcció del projecte anomenat 'Adeu', de l'arquitecte Josep Travé

El Govern ha aprovat, aquest dimecres, la licitació de les obres de construcció del tanatori nacional i les sales de vetlla de la parròquia d'Escaldes-Engordany, que s'ubicaran en un únic edifici al costat de la capella de la clínica Meritxell. La licitació es fa per mitjà d'un concurs nacional, amb procediment obert i contractació ordinària, i el termini d'execució dels treballs és de 13 mesos.

El 9 d'octubre de l'any passat, el Govern i el comú escaldenc van signar un conveni de col·laboració per desenvolupar aquest projecte. A l'acord es va establir que els fonaments i la planta soterrània les finançaria el Govern, mentre que la planta baixa i la primera les assumiria el comú. Ara bé, la contractació del projecte global l'havia de duu a terme el Govern, per això durant la sessió de consell de ministres d'aquest dimecres s'ha aprovat la licitació de les obres de tot el conjunt.

En total, la superfície construïda serà de 1.372 metres quadrats. A la planta soterrània hi haurà el tanatori i a la planta baixa i superior s'ubicaran les sales de vetlla comunals. A més, es preveu crear una petita plaça pública.

El projecte que es desenvoluparà, anomenat 'Adeu', és de l'arquitecte Josep Travé, que va ser el guanyador del concurs d'idees i que, segons va explicar, busca fomentar la intimitat i el respecte per a les famílies.