Societat 11/03/2019

Un 90% d'ocupació durant el cap de setmana de la Copa del Món

La mitjana de la setmana, comptant tots els hotels del país, es situarà al voltant del 60%

Agència ANA
2 min
Turistes arribant a la recepció d'un hotel d'Andorra. / ARXIU ANA

CanilloL’arribada d’un dels esdeveniments més esperats de l’any per hotelers i comerciants, a part de també pels aficionats a l'esport, cada vegada és més a prop de començar. Les finals de la Copa del Món d’esquí alpí FIS 2019 que acull Gandvalira està deixant unes bones previsions pel que fa a les xifres d'ocupació als hotels dels país durant aquesta setmana, moment en què se celebra l'esdeveniment. S’espera que el divendres i dissabte siguin els dies amb més ocupació i algunes parròquies podrien arribar a fregar el 90%, segons informa la Unió Hotelera d'Andorra (UHA).

Els hotels situats a les valls d’Orient són els que presenten unes xifres més elevades. Encapçala la llista Canillo amb una mitjana al llarg de la setmana del 78%, seguida d’Encamp (75%) i el Pas de la Casa (73%). Escaldes-Engordany (67%) estaria per sobre de la Massana (55%), d’Andorra la Vella (55%), d’Ordino (53%) i de Sant Julià de Lòria que, amb un 32%, és la parròquia que menys es beneficiarà de les finals. Fent una mitjana de l'ocupació que hi haurà arreu del Principat des d'aquest dilluns i fins el diumenge 17, últim dia de les finals, l'ocupació serà del 61%.

A més, alguns dels establiments asseguren que els ajudarà a millorar les xifres de la temporada que sense l'esdeveniment segurament no serien tan bones. Mentre que el 42% dels hotelers enquestats per l'UHA han assegurat que han incrementat els preus amb motiu de l'esdeveniment, el 58% restant assenyalen que l’han mantingut igual que la resta de dies de la temporada.

Pel que fa al prototip de turista que pernoctarà durant aquest dies a Andorra provenen de diferents nacionalitats, però abunden els que arriben dels països veïns. El 35% venen d’Espanya i el 29% de França. Entre els visitants també hi ha turistes portuguesos, anglesos, russos, xinesos i txecs, entre d’altres.

stats