Societat 25/10/2019

Els ODS, prop de la ciutadania

FEDA i Medi Ambient tenen un estand a la fira amb el qual volen incidir en la conscienciació sobre els objectius de desenvolupament sostenible

M. F.
2 min
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; el director general de FEDA, Albert Moles; el secretari d'Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el director l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, a l'estand que comparteixen FEDA i el Govern. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaApropar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la societat. Aquest és l’objectiu amb què el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i FEDA estan presents a la Fira d’Andorra la Vella, amb un estand en què els visitants poden veure un audiovisual en què s’incideix en explicar què són els ODS. La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ha destacat, en la presentació de l’estand als mitjans de comunicació, que aquests objectius “formen part del full de ruta del Govern” que fins i tot ha elaborat una estratègia específica per al seu desenvolupament. Precisament, una de les fites essencials d’aquesta estratègia és “fer participar la ciutadania” en la implementació d'aquests objectius.

Per tant, tal com ha comentat Calvó, l’estand que s’ha preparat per a la fira incideix en aquesta vocació de sensibilització i conscienciació en la que, ha afegit, també se suma FEDA. De fet, el director general de la parapública, Albert Moles, ha manifestat que “els projectes de FEDA estan alineats” amb aquests ODS no només amb aspectes com la transició energètica, la mitigació del canvi climàtic o la mobilitat, sinó des d'una visió més àmplia. D’aquesta manera, ha reivindicat que les empreses tenen un paper molt important en aquest camí cap a la sostenibilitat entesa des d'una òptica global i més encara entitats com FEDA que poden “fer molt” perquè hi hagi un impacte positiu en l'assoliment dels objectius. Ha insistit, però, que aquest canvi no només ha de venir de la mà de les empreses o les administracions, sinó que també els ciutadans s’hi han d’implicar de manera activa. “El canvi ve de les empreses però també dels ciutadans”, ha afirmat.

Calvó ha recordat que l’aposta d’Andorra pel desenvolupament dels ODS també es plasma en la Cimera Iberoamericana per a la qual s'ha escollit el lema ‘Innovació per al desenvolupament sostenible’. En aquest sentit, ha emfasitzat que en el marc de la cimera es farà, per primera vegada en deu anys, un fòrum ministerial de medi ambient incidint, així, en què aquesta temàtica ambiental estigui “molt present” en aquesta cimera.

stats