Societat 08/10/2019

L'oposició demana alternatives per al Prat Gran

Tant PS+I com L'A+I creuen que la majoria ha encarat les negociacions de forma errònia

T. Navarro
2 min
El circuit d'Encamp. / COMÚ D'ENCAMP

Andorra la VellaS'haurien d'haver pensat en altres opcions abans d'encarar una negociació en què les úniques possibilitats eren o comprar els terrenys o perdre el Prat Gran. Això creuen els dos grups de la minoria del comú d'Encamp, després de conèixer la decisió de no comprar els terrenys on s'ubica la zona verda. "Estem satisfets amb la decisió però no ha estat la millor perquè no s'han explorat alternatives", afirma la consellera de L'A+I, Maribel Lafoz. El conseller de PS+I, Pere Marsenyach, també es posiciona en contra de la pèrdua de la zona verda perquè la majoria volia prendre "sense quòrum" una decisió "que no estava al programa electoral d'UP+DA", tot i que reconeix que seria una mala jugada a final de legislatura "fer la compra per hipotecar al proper comú".

Per a Lafoz ha faltat planificació a l'hora de parlar amb Casa Areny, propietària del terreny fins ara cedit, ja que s'ha fet amb pocs mesos "sabent que el contracte estava a punt de transcriure i que no es volia renovar". Per a Liberals no s'han valorat altres opcions que fos la compra "per un import desorbitat", com per exemple la diversificació de l'espai de lleure en parcel·les més petites però més properes als nuclis urbans, de manera que la gent de la parròquia no hagi d'agafar el vehicle privat per arribar-hi. Ara, el comú es veu obligat a "córrer per reinstal·lar infraestructures", una idea que també comparteix el conseller socialdemòcrata, ja que "hem invertit milions en infants i esdeveniments culturals que ara perdrem". "Em sap greu perdre'l", reconeix Marsenyach, que no considera que el preu de venda hagi estat car, però "no es pot fer en tres mesos el que no s'ha fet en vuit anys", recordant que la qüestió ja estava sobre la taula de l'anterior cònsol major Miquel Alís.

Reunió de poble per informar sobre la intenció de compra d'una part del terreny del Prat Gran. / T. N. (ANA)

Després de la decisió de no comprar el Prat Gran, el comú mantindrà la part de terreny cedit per la propietat a la part del parc que toca amb el carrer de la Mola, és a dir, l'aparcament i un tros del parc des del riu fins a la font. Durant la reunió de poble del 12 de setembre el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, va parlar de negociacions amb els propietaris del Càmping Internacional per al lloguer del terreny on s'assenta l'allotjament. Amb tot, el que podria ser un nou contracte per a una ampliació "està molt verd", afirma Marsenyach.

stats