Societat 12/06/2019

El comú d'Ordino nega a Arcalís el permís perquè torni el 'paddle surf' a Tristaina

El tall de la carretera de la Coma és pràcticament un fet i s'executarà a partir de l'1 de juliol

C. G.
2 min
La nova activitat per navegar per l'estany de Més Amunt. / VALLNORD-ORDINO ARCALÍS

Andorra la VellaL'estació d'Ordino Arcalís volia repetir l'activitat de 'paddle surf' als llacs de Tristaina, iniciativa que va proposar com a novetat l'estiu passat. Però el comú ordinenc li ha denegat els permisos que l'estació havia demanat per a aquesta temporada d'estiu. Així ho ha explicat el director d'Ordino Arcaís, Xabier Ajona, aquest dimecres durant la roda de premsa de presentació de les activitats de Grandvalira per als mesos estivals, en què també s'ha informat de tot el que s'oferirà en territori ordinenc. Els motius de la denegació no són mediambientals, sinó que són la conseqüència de la polèmica que el 'paddle surf' va generar l'any passat, en què fins i tot es va impulsar una recollida de signatures per acabar amb la pràctica d'aquest esport a les aigües dels llacs de Tristaina.

És a dir, la corporació ordinenca no ha volgut agreujar la polèmica o guanyar detractors per a l'estació. Aquests detractors al·legaven que les canoes i el 'paddle surf' afectaven l'equilibri mediambiental de la zona, i van arribar a recollir més de 1.800 signatures. Tot i que Arcalís no comparteix aquest posicionament, s'ha topat amb la denegació comunal.

El que tot apunta que sí que tirarà endavant és el tall al trànsit de la carretera d'Arcalís, entre la zona de l'Hortell i la Coma. És a dir, la mateixa zona del trajecte que fa el nou telecabina Tristaina. La idea és fomentar aquest giny durant l'estiu i convertir el port d'Arcalís en l'únic que ha acollit un final d'etapa del Tour de França i que es podrà coronar amb bicicleta sense vehicles al voltant. Ajona ha explicat que encara no tenen el permís definitiu del Govern per tallar la carretera, però que "pinta bé". La idea és que aquesta acció s'iniciï a partir del proper 1 de juliol.

El director de l'estació ha explicat, amb tot, que al ser una carretera nacional, oferiran el trajecte del telecabina de Tristaina gratuït per a totes les persones que resideixin al país.

Tot i que no hi haurà 'paddle surf', Arcalís oferirà la resta d'activitats ja proposades ara fa un any a la zona de la Coma, com el lloguer d'e-bikes, els passejos en vehicle oruga o quads, el passeig amb el telecabina de Creussans o l'oferta de restauració, tal com ha indicat el director de desenvolupament de negoci de Grandvalira-Saetde, Xavier Salinas.

stats